Bruger du dine særlige evner ?

Du har helt særlige evner, som gør dig helt unikt og som får dig til at gøre helt særlige ting bedre end de fleste andre.  Ofte opdager du slet ikke dine medfødte talenter og opfatter dem ikke selv som noget særligt, fordi det kommer så naturligt for dig.

Mens vi kan have de samme almindelige færdigheder, interesser eller arbejdsmetoder som andre – kan vores særlige talent ikke kopieres af andre.

Du ved, at du bruger dine særlige evner, når dit arbejde giver dig masser af energi, når du kan bliver ved med at videreudvikle uden at blive træt og du oplever en følelse af tidsløshed og flow. Når du bruger dine helt særlige evner, vil du uden tvivl producere det bedste resultat og opnå den højeste grad af vedvarende tilfredshed i dit liv.

Men af en eller anden grund forsømmer de fleste af os, at identificere vores medfødte evner.

Typisk sætter folk lighedstegn mellem talent og hvad de gør – dyrker sport på højt plan, foretager komplicerede hjerneoperationer eller andet. Men sande evner har mere noget at gøre med, hvilken tilgang du har til dit arbejde eller simpelthen hvilken passion du har.

Her mener jeg passion i den helt store skala. Jack, Tom og Philip fra ”Jordens søjler” er ikke bare håndværker, stenhugger eller munk, men har en helt særlig mission – noget helt unikt og storslået.

For ikke at tale om forfatteren, skuespillerne og filmfolkene, der får en fiktiv historie til at blive levende. Ja, vi mennesker er store skabere og skabelse starter blot som en idé eller tanke inden i os.

Hvorfor kan vi så ikke bare bruge vores særlige evner? Hvorfor vælger vi ofte, at bruge vores liv på et trivielt arbejde, som dybest set ikke giver os den helt store tilfredsstillelse?

Ofte handler det om, at vi fra helt små har lært, at vi ikke skal tro, at vi er noget. At livet er en kamp. Vi lever vores liv temmelig frygtbaseret. Ja, du kan jo bare se nyhederne, så skal du da nok bliver overbevist om, at verden er et grusomt sted. At du hellere må beskytte dig og ikke stikke næsen for langt frem. Det kunne hurtigt gå galt.

Samtidig er vi også rigtig gode til at holde hinanden nede sådan rent kulturelt. I et hvert samfund er der helt præcise regler for, hvordan vi skal opføre os for at høre til. F.eks. er alt for mange kvinder optaget af, hvad andre tænker om dem. Mennesket er et socialt dyr. Uden stammen overlever vi ikke. Det er hvad vores gamle krybdyrhjerne fortæller os.

Men er det nu sandheden ? Prøv at sættes spørgsmåltegn ved alt det, vi går og opfatter som sandt, men som i virkeligheden kun er samfundsskabte overbevisninger.

Hvad nu, hvis du er, præcis som du skal være? Der er slet ikke noget galt med dig. Du behøver faktisk ikke at gøre dig fortjent til kærlighed og bevise, at du er værdig til den. Du behøver ikke at dømme og vil aldrig blive dømt. Tænk hvis du slet ikke behøver at retfærdiggøre din eksistens. Du kan blot nyde livet og bruge dine helt særlige evner.

Naturligvis kan vi ikke alle slippe, hvad vi har i hænderne, men vi kan starte med at finde vores særlige evner, være med dem og stille og rolig finde retningen og være forandringen.

Måske har du brug for hjælp til at finde dine særlige evner, så er du velkommen til at kontakte mig. Jeg vil elske at assistere dig til at starte din helt egen rejse.

Mange kærlige hilsner fra

Charlotte Djurhuus

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin