Charmetrolden / spilopmageren

Har du også et barn, som er sværere at styre end en sæk lopper – en rigtig spilopmager, så har du måske været så heldig at have fået et 7’er barn.

7’er barnet er også det positive barn. Barnet, der hele tiden har gang i mange ting, som hele tiden finder på noget nyt, og som ikke altid synes at bryde sig om tæt kontakt med voksne.

7

Der er altid fuld fart på. Det skal være sjovt. De er nysgerrige og sociale, men kan også underholde sig selv. De elsker institutionslivet, hvor der sker noget nyt. De må endelig ikke kede sig, så de går på eventyr og bliver tit væk. De følger impulsivt en god idé. De har stort behov for oplevelser og de snakker og bevæger sig meget.

De sidder sjælden stille. Derfor kan skolen være svær. De sover ikke meget, for det er kedeligt at sove. De søger grænser. Lektier fikses hurtigt, så de kan komme ud og opleve noget nyt. De har ofte flere lege i gang samtidig.

spilopmager

De har det svært med følelser – de bliver indadvendte. De vil helst undgå negativ stemning, så derfor kan man opleve, at de smutter, når det bliver svært.

Du kan støtte et 7’er barn ved at blive sammen med det i et tættere nærvær og fastholde det i én aktivitet. Gerne én som både stimulerer det optimalt mentalt (5’er tryghedsben) og samtidig åbner for følelserne – empatien og samhørigheden med andre. Det kan du gøre ved f.eks. at læse højt af et avanceret eventyr som Silas bøgerne.

rn.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.