Hus 1 – Perfektionisten – Modul 2

Ansigt:

1’ers fokus på alt, som er for dårligt eller kan forbedres påvirker deres ansigtsudtryk. De får med tiden nogle meget karakteristiske drag om munden, som får dem til at se bestemte ud.

Det er som om at de spidser munden lidt, samtidig med at de strammer læberne ind, og der dannes små fine rynker hele vejen rundt om munden. Denne trutmund kombinerer de med en let rynke mellem øjenbrynene og et årvågent blik, der fanger alle detaljer.

Mary - modul 2Hillery Clinton

Nogle 1’ere har lært sig, at det er pænt at smile, så i stedet for at spidse mund, sætter de munden på plads i et lille stift og korrekt smil.

Ofte, når 1’ere har sagt noget, ser vi, at de afslutter sætningen med et affærdigende nik med hovedet, hvorefter de sætter munden pænt på plads. Det gælder også, når de har grinet, for der er jo ingen grund til at lade munden hænge der og flagre. Der er styr på grimasserne.

Det er i det hele taget kendetegnende for 1’ere, at de har kontrol over sig selv.

I 1’ernes verden er der rigtige og forkerte følelser, forstået på den måde, at mange 1’ere oplever, at nogle følelser er forbudte eller ikke i orden at vise, og andre følelser er præsentable og tilladte.

Det betyder, at de bruger meget energi på at undertrykke følelser som misundelse og jalousi, eller når de er vrede og kede af det. Det er ikke legalt at blive vred.

Jeg tillader det ikke, men vender i stedet hovedet den anden vej og bider vreden i mig, mens jeg koncentrerer mig om at rydde op eller tale uden om og feje ind under gulvtæppet. Sådan genopretter jeg ro og orden.

Kropsholdning:

Dette ses på hele deres kropsholdning, som oftest er meget spændt. Specielt nakke, hals og kæbemuskler er spændte. Spændtheden ses også fra taljen og ned. Mave, lår og sædemuskler er ofte spændte og mange 1’ere døjer med underlivsproblemer og hård afføring.

Det er karakteristisk for 1’ere at opføre sig pænt. De er gode til at følge etiketten og er velopdragne i alt, hvad de foretager sig, lige fra måden at spise på, til hvordan bilen vaskes eller børnene opdrages.

Påklædning:

1’eres påklædning er ofte stilren og diskret. De vælger tit kølige og ikke for prangede farver, men af og til vælger kvinderne småblomstret tilbehør.

Et andet fænomen er deres kvalitetsbevidsthed. Mange 1’ere vælger mærker, som de ved er gode og holdbare, men nogle 1’ere går også efter genbrugsvarer uden mærke.

Dette er dog også med holdbar kvalitet i fokus. Det skal være noget, som fungerer praktisk og så kan dét at spare penge gøre et loppefund vigtigt for mange.

Pegefinger

Et andet synligt karakteristika er 1’eres tendens til at bruge deres pegefinger meget. Når de taler og gestikulerer, supplerer de ofte med at pege lidt belærende for at tydeliggøre vigtigheden i det, de er ved at forklare.

Som 1’er kan du lægge mærke til dette mønster og overveje, hvornår det passer sig at pege, og hvornår det er bedre at lade være 😉

Pia K                 skattekisten

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.