Hus 7 – Eventyreren / Modul 2

Energi

For type 7 bevirker det positive livssyn, at de længe bevarer et ungdommeligt udseende med et glimt i øjet. De får ikke rynker af bekymring, men mange 7’ere får smilerynker med alderen.

Ofte er det svært at bedømme deres alder, og andre gætter tit på, at 7’erene egentlig er yngre, end de er, på grund af deres ungdommelige og legesyge væsen. Det er begejstring, som fylder dem og der skal helst ske en masse i deres liv.

Bubber

Kropssprog

Derfor er deres kropssprog let, og de er i bevægelse det meste af tiden. Det er sjældent, vi ser en 7’er sidde stille ret længe ad gangen.

Oftest vil de sidde og hoppe lidt på stolen eller flytte sig rundt og vippe med et ben eller lignende. ”Det bliver da kedeligt bare at sidde stille i en stilling.”

Det kan minde om hyperaktivitet, men bevægelserne er for 7’erene med til at bevare den lette og positive stemning indeni, og når 7’erne fortæller, gestikulerer de livligt i luften med arme og hænder.

Øjne

7’erene får mange ideer og kommer let til at associere videre fra en situation til en anden. Det ses i deres øjenbevægelser. De ser meget op og flytter øjnene rundt, som om de ser de mange muligheder for sig.

Casper Christensen

Når vi ser på sammenhængen i Enneagram-symbolet er type 7 den eneste, som ikke har nogen umiddelbart kontakt til hjertecentret. Dette kommer til udtryk i 7’ernes af og til manglende situationsfornemmelse.

De kommer uvilkårligt til at såre andre, og de kan være direkte grove i deres udtalelser uden at tænke på, at det kan virke stødende.

En 7’er besøgte en nær veninde, som lå for døden af kræft. Efter et hurtigt visit, kom hun ud fra sygestuen og og talte lystigt med de andre pårørende. Livligt fortalte hun om sit første barnebarn og om den sang, hun havde indspillet til veninden og som også skulle spilles tll begravelsen, men nu måtte hun også hellere hjem og pleje sin forkølelse.

7’ere kan godt lide at være i centrum for det, som sker, og de taler meget, laver sjov og griner, så andre bliver revet med. 7’ere ses ofte i midten af en klynge mennesker i færd med at underholde. ”På kontoret var det vigt, at vi kunne lave fis med hinanden. De andre kolleger listede ofte i døren i, fordi de syntes, at vi larmede for meget”

Påklædning

I 7’erens påklædning er der to karakteristika, som falder i øjnene. Det ene er fascination af det nye. Nogle 7’ere afspejler tydeligt dette i deres påklædning og de fremviser glædesstrålende de helt nye kondisko med net i siderne, hvorpå de forklarer alle detaljerne om denne nye måde at skabe ventilation til fødderne.

Det kan også handle om den sidste nye mode eller det nyeste inden for outdoor-udstyr. Alt, som har nyhedsværdi, eller som rummer mange spændende muligheder, kan have interesse, som f.eks. bukser, hvor benene kan lynes af, så bukserne dermed bliver lavet om til shorts.

Det andet karakteristika er, at nogle 7’ere ikke går ret meget op i tøj, og her er det typisk, at påklædningen skal være praktisk i forhold til det, de skal. ”Man skal kunne bevæge sig i tøjet og det skal være rart at have på”. 7’ere kan godt lide farver og har ikke noget imod, at folk lægger mærke til dem.

Til gengæld ser vi sjældent 7’ere i uniformer og de bryder sig ikke om en dresscode, hvor nogle andre bestemmer den tilladte påklædning. 7’ere vil gerne og kan godt bestemme selv.

Det mest kendetegnende for 7’ere er liv og glade dage. Massere af smil, aktivitet og spændende historier.  skattekisten

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.