Den autoritære leder skal genoplives

Jeg faldt over denne interessante og for mig lettere provokerende overskrift.

Den autoritære leder skal genoplives

Jeg kan godt følge den noget af vejen, men kan alligevel ikke lade være med at inddrage Enneagrammet og den viden det giver omkring det faktum, at vi hver især har vores egen model af verden.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Nogle Enneagramtyper ville have det ganske fortrinlig med den autoritære leder, mens andre ville gå i spåner.

Vi kan prøve at se på nogen af dem.

Type 1 – Perfektionisten

Holder af speficifikke retningslinjer og tidsplaner. Foretrækker helt præcis at vide, hvem der er ansvarlig for hvad. Føler sig mest sikker i en formel rolle. Ønsker at respektere hierarki og autoriteter.  Arbejder hårdt for den rigtige sag, den gode leder, for det kompetente team.

Type 2 – Hjælperen

De trives med alle typer chefer, fordi de er så samarbejdsvillige. Er ofte chefens højre hånd. Opnår en følelse af sikkerhed ved at støtte og stå bag chefen. Ville frygte at stå med magten alene, men ved udmærket, hvem der har den.

Type 6 – Skeptikeren

Denne type har et tema omkring autoriteter. Enten underkaster de sig lederen, hvis denne har gjort sig fortjent til det eller også udfordrer de lederen. Ikke fordi de selv ønsker at være leder, men fordi de grundlæggende har en overbevisning om, at alle er lige og ingen bør være over andre.

Dette er blot et meget lille udpluk af tre af typerne. Der findes ni i alt, så der er mange forskellige måder at forholde sig til en leder på.

Første step er dog at erkende, at mennesker er forskellige. Hvad der er godt for mig, er ikke nødvendigvis godt for dig.

 

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.