Den revnede lerkrukke – gæt en type

En ældre kinesisk kvinde havde to store lerkrukker, som hængte på hver side af det åg, hun bar på sin nakke, når hun hentede vand.

En af krukkerne havde en revne, mens den anden krukke var perfekt og altid kunne holde på alt vandet. Den lange gåtur fra floden til huset endte altid med, at den revnede krukke kun var halvfuld.

Hver dag i to år skete det samme. Kvinden kom hjem kun med 1½ krukke vand.

Selvfølgelig var den perfekte krukke stolt over sine evner. Men den revnede krukke skammede sig sådan over sin egen fejl og ulykkelig over, at den kun kunne klare halvdelen af det, som den egentlig var lavet til.

den revnede lerkrukke

 

Efter to års bitter fiasko, sagde den en dag til kvinden ”Jeg skammer mig sådan, fordi denne revne i siden er skyld i, at vand lækker hele vejen hjem til dit hus”.

Den gamle kvinde smilede, “Har du aldrig lagt mærke til alle de blomster, som er på din side af stien, og at der ingen er på den anden side?”. ”Det er fordi jeg altid har kendt til din brist, så jeg plantede blomsterfrø i din side af stien, og hver eneste dag, mens vi er gået tilbage, har du vandet dem”.

”I to år har jeg kunne plukke smukke blomster til at pynte bordet. Uden at du bare var ”dig”, ville der ikke have være så smukt i mit hjem.   

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.