Tilbage fra ferie. Hvordan gik det lige ?

solstole

Hvordan gik ferien og mon alle forventninger blev indfriet … eller ikke?

Måske havde du planlagt en fantastisk ferie med en masse aktiviteter. Shoppe rundt på spændende lokale markeder og tage på en masse ture, men resten af familien ville hellere ligge og dase nede på stranden hele dagen. Øv.

Eller du regnede med, at du nu rigtig skulle slappe af. Ingen planer eller forpligtigelser. Bare spise eller sove, når du havde lyst, men manden blev måske rastløs og trippede for at komme ud på mountainbiken og spurgte hele tiden, om I ikke snart skulle lave noget. Øv.

Der kan selvfølgelig være mange ting, men Enneagrammet kan være en god hjælp til at forstå, acceptere og rumme hinandens forskelligheder.

Lad mig komme med eksempler på nogle typers udfordringer:

Eventyreren (type 7) elsker alt, hvad der er nyt og spændende. Verden er fuld af muligheder. De bryder sig ikke om at blive holdt fast i aftaler, for så kan de risikere at gå glip af noget. ”Lad os bare springe ud i det og se hvad der sker.”

Perfektionisten (type 1) har det bedst med, at der er styr på de mindste detaljer. Klare aftaler og faste procedurer giver tryghed. De har det svært med rod og løse ender. ”Pligt før fornøjelse”.

Hvordan mon deres ferie blev?

Eller

Romantikeren (type 4) som er meget følsom og nærtagende og hvis humør svinger meget i løbet af dagen. De søger intense oplevelser. De har god smag og holder ofte af det ekstravagante og luksuriøse, så gode restauranter og lækre hoteller er sagen.

Iagttageren (type 5) har stort behov for privathed. De kan lide at planlægge og forberede sig mentalt for at undgå overraskelser. De kan nøjes med meget lidt og vil helst udforske verden, når de er ude at rejse frem for at ligge ved stranden.

Fik de mon en fantastisk ferie sammen ?

Først og fremmest skal det understreges, at alle typerne er lige gode. Der er ikke nogen, der er mere rigtige end andre. Hos alle typer findes de mest fantastiske mennesker og modsat… de værste.

Men kender vi hinandens typer, kan vi måske bedre navigere og undgå de værste fælder.

 

 

 

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.