Marketingschefen og Salgsdirektøren

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi alle sammen svinger bedre sammen med nogle enneagramtyper end andre.

Så hvad kunne være det perfekte match?

I denne virksomhed, som jeg kender godt, er der f.eks. en marketingschef, som er en typisk type 8 (frontkæmper). Dvs. er modig, direkte og energifyldt. Taler højt og fylder meget (ikke nødvendigvis fysisk). Han tager styringen og kan virke stærk og dominerende.

Så har vi en international salgsdirektør, som er type 5 (Iagttageren) og som er karakteriseret ved at være visionær, objektiv og eftertænksom.  Han ved, hvad han taler om og virker meget rolig, men er også lidt tilbageholdende. Han er god til at analysere og arbejder logisk og rationelt.

Nu er det ikke disse to fyre, der skal matches, men mere om hvilket marked de matcher bedst.

Frontkæmperen fyldte rigeligt meget i den danske marketingsafdeling og flere kollegaer var ved at gå op i limningen af hans buldrende facon.

Så skete det hverken værre eller bedre, at virksomheden ønskede at ekspandere på det amerikanske marked og Frontkæmperen var ikke mange splitsekunder om at rykke teltpælene op og flytte vestpå med kone og børn.

Han stortrives. De amerikanske kollegaer og kunderne er vilde med ham og hans store armbevægelser. Der er høj energi på og der tør satses. Mon ikke USA er det helt rigtige match?

skyline

Så har vi Iagttageren. Han har været i virksomheden i mange år og er virkelig kompetent og er den person, som alle går til, hvis de mangler et svar omkring produkterne.

Han har tidligere haft mange ansatte under sig, men han trivedes ikke rigtig i det og foretrak at kunne fordybe sig i produkterne og være eksperten fremfor at skulle forholde sig til en masse mennesker.

Så skete det hverken værre eller bedre, at virksomheden ønskede at ekspandere på det kinesiske marked og Iagttageren blev spurgt, om det mon var noget? Han kendte i forvejen flere aktører i Fjernøsten og havde rejst meget derude og blev kaldt “Professoren”, så han var fortrolig med markedet.

Joh.. efter noget betænkningstid sagde han ja – men på betingelse af, at han stadig ville have sin base hjemme i Danmark.

Han stortrives. Kineserne er vilde med ham. Han er pålidelig, kompetent og rolig. Ikke alt for store armbevægelser, men kan godt se en mening med at synge karaoke, når de nu så gerne vil. Mon ikke Kina er det helt rigtige match?

chinese

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.