Dit hår afgør din sociale rang

Jeg læste en interessant artikel på bagsiden af Søndagvisen, der kort sagt påstod, at dit hår afgør din sociale rang.

Forskere fra Standford Graduate School i USA mente, at hvis vi har en god hårdag, så placerer vi os selv højt i det sociale hiarki, mens en dårlig hårdag – altså en dag, hvor vi føler os uattraktiv, får os til at identificere os mere med en lavere social klasse.

h

Dette skulle så gøre at man støtter velgørenhed og er imod ulighed. De fandt desuden ud af, at udseende betyder mere for vores selvopfattelse end kvaliteter som empati og integritet.

Jeg må indrømme, at jeg var ved at få kaffen i den gale hals. Jeg blev vred og rystet over sådan et menneskesyn. At påstå at det ydre – facade – skulle afgøre om vi er empatiske og har integritet.

Derefter kom mit 5’er mønster (Iagttageren) frem: “Undersøg lige den påstand. Hvem er kilden ? Er det taget ud af en kontekst ?”

Selvfølgelig er det meget mere nuanceret end som så. Der er noget om det, men det er selvfølgelig ikke kun sandheden og hele sandheden.

Det interessante er måske mere min egen reaktion. Hvorfor provokerede det mig ? Hvorfor så jeg lige det i artiklen ? Det er nemlig også en måde at finde sin Enneagramtype på.

Alt hvad der støder dig, provokerer dig eller på anden måde påvirker dig, fortæller mere om dig selv end om andre.

En Udretter (type 3) ville måske bare tænke. “Okay, hvis det er vejen til succes, så smutter jeg da bare lige forbi frisøren i dag”

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.