Du er ikke alene, der er en, der følger dig…

Kan du huske Sebastians sang “Du er ikke alene” ? En protestsang fra 70`erne, men stadig med et vigtigt budskab.

Hvordan er den moderne verden i dag ? Det ligger i tiden, at vi tror, at vi er individer, som er uafhængige og som selv har hele ansvaret for vores liv. Det kan godt blive en ensom affære.

I Enneagrammet arbejdes der ud fra den filosifi, at vi i virkeligheden er forbundne og afhængige af hinanden. Vi er ét. Alle 9 Enneagramtyper bidrager med hver sit og kan ikke undværes. Den ene type kan ikke eksistere uden den anden. Du er ikke alene.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kender du din egen type, ved du ligesom, hvor du står og hvad du har at gøre godt med. Men lærer du også de andre typer at kende, vil du få øje på deres ressourcer og kan ligefrem få glæde af dem også.

F.eks. har jeg selv en rigtig god veninde, som er type 8 – Frontkæmperen. Som type 5 – Iagttageren har jeg stort behov for privathed og beskytter mig mod andres indtrængen. Jeg kan være indadvendt  og optaget af dybe tanker, men , men det kan godt blive lidt ensomt og min udviklingsvej er netop at søge ud mod andre.

Dér er min veninde en god hjælp. Hun giver mig styrke, viljekraft og selvtillid. Når jeg står i en dum situation, hvor jeg føler mig presset, kan det hjælpe at tænke: “Hvad ville min veninde gøre her ?”.

Du er ikke alene !

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.