Du har alle de ressourcer, der skal til for at nå dine mål

Ja, og hvad mener jeg egentlig med det ? I Enneagrammet kan vi få adgang til andre typers ressourcer.

Vi har vores grundtype, vores stress- og tryghedsben og vores vinge. For mit eget vedkommende er min grundtype 5 (Iagttageren). Mit tryghedsben er type 8 (Frontkæmperen), mit stressben er type 7 (Eventyreren) og endelig har jeg en stor vinge (er nabo) til type 4 (Romantikeren). Det kunne også have været en vinge til type 6 (Skeptikeren).

benene type 5 - DK

Når jeg er hjemme hos mig selv, kan jeg bruge Iagttagerens ressourcer, såsom at være eftertænksom, at være objektiv/bevare overblikket og at kunne klare sig selv (giver sikkerhed)

17 (3) (525x640)

Når jeg er tryg, får jeg adgang til type 8. Jeg får mod til at give min mening til kende, jeg er stærk og min retfærdighedssans kommer i spil.

master - 05_1 (521x640)

Når du kender dit stressben, kan du faktisk få adgang til ressourcerne fra dette ben også. Mit stressben er som nævnt type 7 og jeg har glæde af at få adgang til det udadvendte, hurtige og spontane.

master - 14 (640x440)

Dette kan jeg f.eks. bruge, når jeg sætter mig mål.

Type 5 bruger jeg, når jeg skal finde et mål/mening

Type 8 bruger jeg, når jeg er sikker på mit mål og skal handle

Type 7 bruger jeg, når jeg afsøger mulighederne for at opnå mit mål og kaste mig ud i at tage chancen. “Det er jo bare for sjov”.

oOo

og endelig bruger jeg min 4’er vinge rigtig meget. Jeg får adgang til det kreative, det unikke og ikke mindst – det følelsesmæssige

master - 11_1 (385x640)

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.