Hjertecentret – type 2, 3 og 4

Disse typer er ubevidst præget af den emotionelle intelligens. Det er de typer, som hovedsagligt lever ud fra deres følelser. De er primært styret af det limbiske system, som er vores emotionscenter i hjernen. De har en særlig evne for at være opmærksomme på andre mennesker og til at relatere til andre for at finde ud af, hvem de selv er.

Den emotionelle intelligens sørger for at give os en naturlig identitet og en sund oplevelse af vores egen og andres værdifuldhed. Hos de tre hjertetyper resulterer blokeringer i denne intelligens i temaer og problemer omkring:

Skam – Fjendtlighed – Sammenligning – Selvdefinition – Image – Anerkendelse

I de tre typer i centret kommer disse blokeringer til udtryk på hver deres måde:

Type 2

Retter opmærksomhed (selvdefinition) udad mod andre – ønsker at være ønsket – uundværlig. Identitet søges gennem andres anerkendelse og positive respons. Giver opmærksomhed for at få anerkendelse. Elsker at forestiller sig, at andre tænker med anerkendelse på dem. Skammen undertrykkes ved at være ønsket.

Type 3

Retter opmærksomheden (image – konkurrence) både udad og indad. Indre succesbillede: ”Jeg er succesfuld” – ”Jeg ser mig selv, som jeg er, når målet er nået” og søger samtidig positiv feedback fra andre gennem egne resultater ”Jeg er beundringsværdig ud fra det, jeg har udrettet” – ”se på mig”. Skammen er ofte helt fortrængt og ubevidst.

Type 4

Retter opmærksomheden indad (selvopfattelse – sammenligning), og finder sit værd via indre idealer. Identitet søges gennem følelser, fantasier og tidligere oplevelser. Identitet ved unikhed – ”hvem er det jeg, der ikke er andre af”. ”Hvis jeg er helt speciel, forsvinder skammen”. Begrænses af selvdefinition – ”jeg går ikke i Netto”. Skammen opleves intenst – pinligt. 

Alle typer har glæde af udviklingsarbejde med de tre centre her

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.