Hovedcentret – type 5, 6 og 7

Disse typer er ubevidst præget af den mentale energi.  Det er de typer, som hovedsagligt lever ud fra deres tanker. De er primært styret af hjernebarken med pandelapperne cortex (storhjernen) og der, hvor tænkningen foregår. De har særlig evne til at tænke, planlægge, analysere og skabe idéer. De holder af intellektuelle diskussioner, at samle viden og at skabe forståelse.

Den mentale intelligens sørger for at vejlede os og give os retning i livet, så vi er trygge. Hos de tre hovedtyper resulterer blokeringer i denne naturlige intuitive guidning temaer og problemer omkring:

Frygt – Flugt – Planlægning – Indre dialog – Støtte – Tryghed

I de tre typer i centret kommer disse blokeringer til udtryk på hver deres måde:

Type 5

Retter opmærksomheden udad (frygt – planlægning) og oplever verden farlig og utryg. Forsøger at forstå og mestre den ydre verden. ”Jeg har ikke nok viden til at møde det praktiske livs krav”. Søger efter et sted i verden, hvor der er trygt at være. Flygter ind i den indre mentale verden, hvor intet kan forstyrre. ”Mit eget sind er trygt og støttende”. Frygten er fuldt bevidst.

Type 6

Retter opmærksomheden både udad og indad (analyse – tvivl). Føler indre bekymring over egen usikkerhed, og er også i tvivl om andre menneskers hensigter. Søger støtte og vejledning – gennem ydre autoriteter og indre overbevisninger – men tør alligevel ikke rigtig stole på dem. Frygten fortrænges ofte og er ubevidst.

Type 7

Retter opmærksomheden indad (idéer – planlægning), og oplever mentalt verden som et sted fuld af muligheder. Forsøger at kompensere for den indre uro gennem at distrahere sig selv med sjov og oplevelser. Frygter at være stille med sig selv – opleve egen angst. Frygten undertrykkes gennem eskapisme (virkelighedsflugt)

Alle typer har glæde af udviklingsarbejde med de tre centre her

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.