Kropscentret – type 8, 9 og 1

Disse typer er ubevidst præget af den instinktive intelligens. Det er de typer, som hovedsagligt lever ud fra deres drifter og instinkter. De er primært styrede af hjernestammen og cerebellum (lillehjernen) også kaldet krybdyrhjernen, den ældste del af menneskehjerne. De har særlig evne til at lade sig lede af kroppens impulser, det vil sige til at handle spontant, til kropsligt at vide, hvad der skal gøres.

Den instinktive intelligens sørger for at give os mennesker naturlig, spontan handlekraft og livsenergi. Da de fleste af os ofte har blokeringer, resulterer den tilbageholdte eller uacceptable livsenergi hos de tre kropstyper temaer og problemer omkring:  

Vrede – Aggressivitet – Modstand mod forandring – Selvbestemmelse – Kontrol.

I de tre typer i centret kommer disse blokeringer til udtryk på hver deres måde:

Type 8

Retter opmærksomheden (kontrol og aggression) ud mod omgivelserne. Vil helst have kontrol over enhver situation, og bestemmer gerne over andre. Sætter tydelige grænser, og undgår, at nogen kommer for tæt på. Fortrænger egen svaghed – kæmper hele tiden for at være stærkest. Vreden kommer frit ud.

Type 9

Retter opmærksomheden (kontrol og passiv-aggression) både indad og udad mod de, der kan forstyrre deres fred. Fortrænger egne impulser og er passiv-aggressive udadtil. Er ofte uengagerede – skjult modstand og har modstand mod vrede, specielt deres egen, som ofte er helt fortrængt. Denne type kan tælle de gange, de har været vrede, på én hånd, men til gengæld er den vulkanagtig og kan næsten skræmme dem selv.

Type 1

Retter opmærksomheden (kontrol og aggression) mod egne indre impulser. Kontrollerer egne følelser – kun en tynd, kontrolleret stråle siver ud. Selvbestemmelse over egne forbudte impulser. Modstand og stivhed over for udefrakommende forandringer. Vreden undertrykkes og giver indre spændinger.

Alle typer har glæde af udviklingsarbejde med de tre centre her

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.