At arbejde med følelserne

På det dybeste niveau er hjertekvaliteten kilden til ens identitet. Når dit hjerte åbner sig, ved du hvem du er, og at ”hvem du er” ikke har noget at gøre med, hvad andre mener om dig, og heller ikke afhænger af historien om din fortid. Du ejer en kvalitet, en udstråling, noget som er helt unikt og intimt er dig. Vi genkender og forstår vores sande natur gennem hjertet. 

Dette er sjældent noget, vi sådan går og tænker over i vores dagligdag, men vi føler det og særligt når vi mister kontakten til vores hjerte. Vi mister ikke kun kontakt med vores egen sande identitet – vi føler os heller ikke værdsatte eller elskede.

Dette er uudholdeligt og vi kommer derfor ubevidst til at skabe en erstatningsidentitet og finder andre ting, der kan give os værdifølelse, som regel ved at søge opmærksomhed og ydre bekræftelse fra andre.

ØVELSE 1

Det følende center

Lige nu, mens du sidder og læser disse ord her på siden, så ret opmærksomheden mod området omkring dit hjerte. Træk vejret dybt og ubesværet nogle gange og prøv virkelig at mærke ind i brystet. Hvilke fornemmelser oplever du i dette område ? Tillad dig selv at slappe af og trække vejret dybt og se, hvad du føler i området omkring hjertet. Føles det skarpt? Blødt? Dødt? Smertende? Nøjagtig hvilken følelse registrerer du? Hvis denne følelse havde en farve, form eller smag, hvad ville det så være? Hvilken effekt har denne øvelse på din selvopfattelse?

Forstærk evt. øvelse med denne hjertechakra musik

ØVELSE 2 Udvikling af den emotionelle intelligens

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.