At arbejde med tankerne

Her gælder det om at finde en form for indre styring og støtte. Bevidsthedens stilhed er den kilde til indre styring, der sætter os i stand til at opfatte virkeligheden præcis, som den er. Stilheden gør os modtagelige for en indre viden, der kan styre vores handlinger.

Men ligesom vi sjældent er helt i vores krop eller hjerte, har vi ikke ret ofte tilgang til bevidsthedens rolige og rummelige kvalitet. Tværtimod er bevidstheden hos de fleste af os et indre sludrechatol, hvilket er årsag til, at mennesker tilbringer årevis i klostre eller på retræte i forsøget på at gøre deres urolige bevidsthed stille.

ØVELSE 1

Det mentale center

Giv dig selv lov til at slappe af her og nu og forsøg at få bedre kontakt med de sansninger og indtryk, du registrerer. Prøv virkelig at mærke hvordan det føles at være levende i din krop lige nu. Forestil dig intet, men oplev bare, hvad der er.

Efterhånden som du kommer mere til stede og bliver mere rolig, kan du gradvis opleve, at din bevidsthed bliver mindre ”støjende”. Fortsæt denne proces i nogle få minutter.

Bevar kontakten med dine umiddelbare sansninger og indtryk og se, hvilken effekt det har på din tankeproces.

Bliver dine indtryk mere klare eller rodede, når din bevidsthed er mere stille? Virker din bevidsthed skarpere eller mere sløv?

Forstærk evt. øvelsen med denne musikvideo om positive tanker musik

ØVELSE 2 Udvikling af den mentale intelligens

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.