Eventyreren i sit stressben – går mod type 1 – Perfektionisten

benene type 7 - DK

I første omgang bliver dit eget mønster forstærket. For Eventyreren betyder det, at du bliver utålmodig og forsøger på alle mulige måder at finde alternative løsninger og ideer til ikke at kede dig.

Når du er presset og føler dig begrænset, får du kontakt til 1’erens mønstre. Du mister dit overblik, alle dine ideer og har kun øje for detaljen og på, hvordan du kan forbedre det, du er i gang med lige nu. Der kommer kontakt til vrede, og du kan tage dig selv i at være noget fordømmende over for andre eller dig selv.

Under forhøjet stress bliver du klar over, at du er nødt til at fokusere din energi, hvis du ønsker at udrette noget. Ligesom middel 1’ere begynder du at føle, at du er den eneste, der kan løse opgaven ordentligt, og du forsøger at sætte grænser for din egen adfærd.  

Du tvinger faktisk dig selv til at blive på sporet samtidig med, at du hurtigt bliver frustreret over disse strukturer og grænser. Du kan enten blive mere rastløs og adspredt eller få mere selvkontrol og blive rigid – hvor sidstnævnte medfører, at din sædvanlige livlighed viger for en sammenbidt alvor.

Under stress forsøger du også lige som middel 1’ere at belære andre – om en spændende bog eller et kursus, et godt sted at købe ind eller et særligt politisk eller spirituelt synspunkt.

Din begejstring for dine egne meninger kan hurtigt slå over i en tendens til at diskutere eller kritisere andres synspunkter. Du kan blive kort for hovedet, upersonlig og højst utålmodig ved det mindste tegn på inkompetence hos dig selv eller andre.

Når dit stressniveau er højt, kommer din bagvedliggende vrede og forbitrelse op til overfladen, og du lufter dine frustrationer ved at skælde ud, komme med smålig kritik og aflevere bidende sarkastiske kommentarer.

oOo

Praksisser der hjælper Eventyreren

At kede sig                      At mærke og identificere sine følelser

At være tålmodig               Glæd dig over det almindelige

At gøre sindet stille                     Ægte glæde

 

oOo

De røde flag – kun yderst pressede Eventyrere.

Vi vil som typen selv sandsynligvis ikke selv opdage det, men andre vil! Derfor er det en rigtig god idé at lytte og lægge mærke til, om andre kommer med hentydninger i retning af nedenstående. For så er det vigtigt, at du stopper op og rent faktisk tager de røde flag alvorligt.

Hvis 7’ere har været igennem en alvorlig krise uden tilstrækkelig støtte eller evne til at håndtere dem, eller hvis de har været udsat for kroniske overgreb i barndommen, kan de passere gennem chokpunktet og glide ind i typens usunde aspekter.

Advarselssignaler

MULIG PATOLOGI:

Bipolar affektiv lidelse, borderline tilstande, visse elementer af histrionisk personlighedsforstyrrelse (HPD), obsessiv-kompulsiv tilstand (OCD), stofmisbrug.

–          Ekstrem splittelse og forsøg på at undslippe angst

–          Alvorlig, langvarig og invaliderende misbrug

–          Impulsive, fornærmende og infantile reaktioner

–          Tvangsbetonede aktiviteter og stærk opstemthed

–          Perioder med manglende kontrol

–          Mani, depression og meget store humørsvingninger

–          Perioder med panik og lammende rædsel

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.