Perfektionisten i sit tryghedsben – går mod type 7 – Eventyreren

benene type 1 - UK

Når du er på toppen og føler dig helt ressourcefuld og tryg, kender du til 7’erens mønstre. Du begynder at få masser af idéer og holder af at planlægge arrangementer eller drømme om ting, du engang kunne tænke dig at lave. Du slipper behovet for, at alt skal være helt perfekt, og du har nemmere ved bare at være med det, der er, uden at rette eller forbedre det.

Du realiserer dig selv og holder dig velfungerende ved at tillade, at din instinktive reaktion på livet kan opstå spontant, akkurat som hos sunde 7’ere. Du opdager, at du kan lade dig påvirke af virkeligheden uden at være nødt til at stritte imod. Det gælder ikke mindst din indre virkelighed. Du lærer gradvis, at være mindre på vagt og føle dig mere tilpas med den tilstand, du måtte befinde dig i.

Tilsvarende bliver du, hvis du integrerer, mindre påstålige ligesom den sunde 7’er og er mere personligt åbne for en bredere vifte af valgmuligheder. Du bliver mere nysgerrig, optimistisk, interesseret i at lære og navnlig mere optaget af at lære andre synspunkter, der adskiller sig fra dine egne, at kende. Du opdager, at denne indstilling til livet i stedet for at krænke din integritet skaber større dybde og bredde i dine synspunkter. Du bliver bedre til at forholde dig til andres perspektiver.

I processen med at integrere egenskaberne fra den sunde 7’er kan du støde på frygten for at miste kontrollen over dig selv. Dit ”overjeg” vil gå til angreb på dig og fortælle dig, at helvede bryder løs over dig, hvis du slapper af og give dig selv lov til at føle en større frihed og positivitet eller ligefrem accepterer dig selv.

Dette angreb viser sig ofte som frygt for din egen vrede. Du er skrækslagen for at mærke din vrede i dens fulde omfang, fordi du tror, at det vil få dig til at gøre forfærdelige ting. Men hvis du er sund nok til at bevidstgøre dine impulser, er det ganske usandsynligt, at du ville kunne drives til at afreagere dem. Faktisk er det manglen på en klar bevidsthed og selvaccept, der fører til, at man afreagerer ukontrolleret.

Selvfølgelig kan du ikke opnå integration ved at efterligne middel 7’eres egenskaber. Der er intet vundet ved, at du bliver mere hyperaktiv og nydelsessyg. Du har snarere behov for at erkende den fortrængning og sorg, der er indbygget i din egen personlighedsstruktur.

Efterhånden som du bliver mere opmærksom på de strenge regler i dit ”overjeg” og lærer at adskille dig selv fra disse indre ”stemmer” begynder du helt naturligt at udfolde den sunde 7’ers egenskaber – glæde, begejstring, nysgerrighed og et åbent sind.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.