Skeptikeren i sit tryghedsben – går mod type 9 – Fredselskeren

benene type 6 - DK

Når du er tryg og tillidsfuld, får du adgang til 9’ers mønstre. Du har nemmere ved at slappe af og bare være med det, der er og ser fortrinsvis de positive sider hos dine medmennesker. Din skepsis forsvinder til fordel for oplevelsen: ”Det er nemmere, hvis vi alle sammen har det rart”.

Du realiserer dig selv og bevarer en sund funktion ved at skabe balance i dine instinkter og jordforbindelse gennem kroppen akkurat som hos de sunde 9’ere. Hvis du skal finde den stabilitet du har brug for, er du nødt til at støtte dig til det fysiske nærværs kontinuitet og forankre dig selv i nuet.

Mange 6’ere er kropsligt aktive eller ligefrem atleter, men det er ikke det samme som at være i en flydende kontakt med kropsfølelsen. Når du er opmærksom på de øjeblikkelige sanseindtryk, virker det som en modvægt til din uophørlige tænkning og giver dig et identifikationspunkt.

I først omgang kan det skabe en følelse af panik eller rædsel at centrere sansningen af kroppen, navnlig hvis du har oplevet noget traumatisk i fortiden. Det er ikke ualmindeligt, at 6’er med en overgrebshistorie begynder at ryste, når de gradvis fylder deres krop mere ud.

I dette tilfælde er det vigtigt for 6’ere at forstå, at denne form for fysiske reaktioner kun er kroppens måde at bearbejde gammel frygt og traumatisering på og ikke nødvendigvis udgør et signal om aktuel fare.

Hvis du er i stand til at mærke dig selv og din følelse af frygt uden at reagere på den, begynder du at bevæge dig over i en mere åben og tillidsfuld oplevelser af tilværelsen.

Men du kan ikke finde denne stabilitet ved at efterligne middel 9’eres karaktertræk. Hvis du bliver selvtilfreds, prøver at viske dig selv ud eller stivner i bekvemme vaner, øger det blot din frygtsomme klyngen til mennesker eller aktiviteter for at få sikkerhed.

Forsøget på at tage tingene let eller blive passiv hjælper dig ikke til at overvinde din angst og kan endda forstærke tankernes kværnen. Men efterhånden som du lærer at blive i dig selv uden at reagere på frygten, føler du gradvis, at du får støtte, ikke kun fra dine nærmeste eller gennem arbejdet, men fra kilden af væren.

Du mærker livets godhed og ved, at grunden kan bære dig. Dette bygger hverken på tro eller noget bevidsthedsmæssigt kneb, men på en rolig og vedvarende indre oplevelse, der hverken kræver forklaring eller ydre begrundelse.

Ud fra denne position af dybt forankret åbenhed kan du se de fælles bånd, der knytter dig sammen med hele menneskeheden. Du føler dig forbundet med andre mennesker og accepterer dem, uanset om deres synspunkter og livsstil harmonerer med din egen.

Du er opfyldt at et mod, som ikke er en modfobisk reaktion på frygt, men en konkret styrke i sig selv. Dit mod opstår ud fra en følelse af et virkeligt indre grundlag og en dyb forbundethed med dig selv og med alt levende.

I kraft af denne integritet kan du på samme måde som de sunde 9’ere møde store udfordringer og selv tragedier eller trusler med indre balance og sindsligevægt.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.