Udretteren i sit stressben – går mod type 9 – Fredselskeren

benene type 3 - UK

I første omgang bliver dit eget mønster forstærket. For Udretteren betyder det, at du sætter endnu flere projekter i gang. De personer, som ikke er vigtige, bliver sorteret fra og deres opgaver bliver ikke fulgt til dørs. Du sætter så meget i gang, at du langsomt mister overblikket og får ”tunnelsyn” og du bevæger dig mod type 9.

Når du følelsesmæssigt er presset eller føler dig handlingslammet, får du adgang til 9’erens mønstre. Du oplever, at det er svært at prioritere – alle opgaver er lige vigtige. Det er svært for dig at få afsluttet dine projekter, og du føler, at du løber rundt om dig selv og ingenting får lavet.

Under øget stress kan din evne til at klare tingene bryde sammen og få dig til at reagere ud fra nogle af egenskabernes hos type 9 i middelfasen og den usunde fase. Du er meget fokuseret, orienteret mod præstation og identificerer dig med, hvad du udretter, så derfor betyder det et stop for din uafladelige stræben efter succes, når du går mod 9.

Fordi du er så opsat på at markere dig og vise dig, skaber du uundgåeligt spændinger og konflikter i dit forhold til andre. I en sådan situation kan du sætte farten ned og blive mere diplomatiske og imødekommende som middel 9’ere. Når du går mod 9 ønsker du stadig at skille dig ud fra mængden, men ikke for meget. Du er mindre profileret og prøver at falde i med de andre.

I din søgen efter succes kan du tit blive bragt ud i situationer, hvor du er tvunget til at gøre noget, som du ikke er virkelig interesseret i. Selv om du er i stand til at klare dette i en begrænset periode, kan et længere forløb eller måske en hel karriere eller et forhold, der ikke bygger på dine sande ønsker, fører til en mangel på engagement eller en distance svarende til 9’erens.

I stedet for at være effektiv fylder du din tid med travlhed og rutiner og håber at overleve vanskelige situationer uden at blive påvirket af dem. På trods af, at du normalt er hurtig og effektiv i din håndtering af opgaver og respons til andre, får stress dig til at blive underlig passiv og tilbagelænet.

Det kan være særlige katastrofalt for dig at opleve fiaskoer eller store tilbageslag i din karriere. I disse perioder bliver du desillusioneret over livet og over dig selv. Den underliggende tomhed i dig bryder frem til overfladen, og du virker apatisk og udbrændt. I stedet for at udnytte din foretagsomhed til at forbedre situationen, er du tilbøjelig til at vige uden om realiteten i dine problemer og spilde tiden med ønsketænkning og fantasier om din næste store succes.

oOo

Praksisser der hjælper Udretteren

 

Er jeg mit image ?             At slappe af

At afsløre sig selv              At skabe et ”helle”

At lave ingenting       At være teammedlem og ikke leder

 

oOo

De røde flag – kun yderst pressede Udrettere.

Vi vil som typen selv sandsynligvis ikke selv opdage det, men andre vil! Derfor er det en rigtig god idé at lytte og lægge mærke til, om andre kommer med hentydninger i retning af nedenstående. For så er det vigtigt, at du stopper op og rent faktisk tager de røde flag alvorligt.

Hvis 3’ere har været igennem en alvorlig krise uden tilstrækkelig støtte eller evne til at håndtere dem, eller hvis de har været udsat for kroniske overgreb i barndommen, kan de passere gennem chokpunktet og glide ind i typens usunde aspekter.

Advarselssignaler

MULIG PATOLOGI:

Narcissistisk personlighedsstruktur, overspændthed, depression (tit manglende evne til at opleve glæde) narcissistisk raseri og hævngerrighed, psykopatisk adfærd

–          Fysisk udmattelse og udbrændthed på grund af umådeholden                arbejdsnarkomani

–          Tiltagende falsk selvbillede, uærlighed og bedragerisk adfærd

–          Følelsesløshed og indre tomhed

–          Skjuler graden af følelsesmæssig stress

–          Jalousi og urealistiske forventninger om succes

–          Udnyttelse af andre og opportunisme

–          Alvorlige episoder med raseri og fjendtlighed

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.