Udretteren i sit tryghedsben – går mod type 6 – Skeptikeren

benene type 3 - UK

Når du føler dig ressourcefuld og tryg, får du adgang til 6’erens mønstre. Du ser mere realistisk på opgaverne i forhold til den tid og de ressourcer, der rent faktisk er til rådighed. Det er nemt for dig at analysere konsekvenser, og du kan opleve en vis sund skepsis.

Ligesom sunde 6’ere realiserer du dig selv og forbliver sund ved at lære at engagere dig i andre og i mål, der ligger ud over dine personlige interesser. Det flytter dit fokus væk fra behovet for at oprette et selvbillede, og hen på det virkelige ønske om at støtte frembringelsen af noget, der er større end dig selv. Du begynder i din integrationsproces at opleve virkelig selvfølelse på en måde, der overstiger alle dine forventninger.

Efterhånden som du arbejder mere sammen med andre både i din karriere og i dine relationer, mærker du efterhånden også den sunde 6’ers mod og følelse af indre styring, hvilket gør dig i stand til at vise flere af dine sande egenskaber. Kommunikationen bliver enkelt, oprigtig og direkte. Der er ingen grund til at blænde andre mennesker.

Uanset hvor hårdt du arbejder, er det, som om dit forsøg på at opnå at blive værdsat ved at stræbe efter mål, der ikke kommer fra dit hjerte, aldrig bærer frugt. Men du finder til din overraskelse en dyb tilfredshed og følelse af værdig i uegennyttige handlinger og fælles ansvarlighed, når du opfylder dybtfølte forpligtelser.

Du bliver inderligt rørt over det, du har skabt sammen med andre, og kan se skønheden og godheden i det, du har udrettet, uanset hvor stort bifald du høster eller ikke høster for indsatsen. I den situation begynder du at opleve din sande identitet og værdi uden at tænke over det.

Du kan være tilbøjelig til at føle dig som solist, der kan motivere andre og opbygge holdånd, men må i bund og grund indse, at du står alene. Den byrde, det var at være familiens helt, tillod dig ikke at række hånden ud efter støtte eller trøst – helten må ikke have for meget brug for hjælp.

Men når du integrerer i retning af 6, begynder du at acceptere og tage den støtte til dig, der tilbydes dig i livet, og du har mod til at bede om den, når du har brug for den. Det vækker som regel en stærk frygt for utilstrækkelighed og angst for at skuffe andre at gør det (”Hvis de vidste, hvordan jeg virkelighed har det, ville de alle sammen forlade mig”).

Men efterhånden som du lærer at opbygge solide forhold til enkelte udvalgte mennesker, som bygger på tillid og gensidig respekt svarende til det, man ser hos sunde 6’ere, begynder du for alvor at finde din egen indre styring og støtte.

Selvfølgelig er det ingen fordel for dig at prøve at efterligne middel 6’eres karaktertræk. Hvis du forpligter dig for meget og forsøger at bygge din identitet og tryghed op gennem forskellige tilhørsforhold, vil det kun forstærke din optagethed af selvbillede og præstation. Men i takt med at du holder op med at identificere dig med præstationen, vil den sunde 6’ers mod, udholdenhed og inderlige hengivenhed folde sig naturligt i dig.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.