De 3 almindelige niveauer

Er generelt præget af, at typens mønstre kommer til udtryk gennem Fikseringen. Vi er i overvejende grad styret af ubevidste tanker, og vores adfærd er relativt automatisk. Det handler om, at der er noget, vi mangler, eller noget vi må kæmpe for og stræbe efter, eller der er noget vi skal gøre os fortjent til at opnå. Disse niveauer kaldes ”almindelige”, fordi de beskriver typerne, som de normalt optræder i verden.

Her er konflikter mellem mennesker almindeligt. Vi oplever, at vores Basale Behov ikke er indfriet, og vi tror, vi skal være på en særlig måde for at opnå tilfredsstillelse af dette behov.

Her i de almindelige niveauer har vi brug for, at andre opfatter os på den måde, vi ønsker at være. Vi er fastlåste i vores mønstre for at forsvare vores Selvbillede. Vi manipulerer med andre for at få dem til at støtte dette, og reelt samvær er vanskeligt og ofte konfliktfyldt.

3 alminde niveauer

 

Mellem de almindelige niveauer og de sunde niveauer er der et markant skel, som er kendetegnet ved et særlig Vågn op signal.

Dette signal er et vækkeur for os, når vi bevæger os nedad fra de sunde niveauer. Når vi griber os selv i denne adfærd, betyder det, at vi er ved at overskride tærsklen til de almindelige niveauer. Det er også bevidstheden om denne adfærds meningsløshed, der får os til at slippe mønstret, når vi gennem selvudvikling arbejder os op gennem niveauerne.

vækkeurene

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.