De 3 usunde niveauer

Er generelt præget af, at ego’et er brudt sammen, og det ofte ikke er muligt at fungere normalt i samfundet. Personligheden er præget af angst og typens Basale Frygt er altdominerende og styrer enhver adfærd. Egoet er nærmest krakeleret, og de lavere instinkter og drifter dominerer personligheden (link til stressbenene).

Her har vi ofte mistet kontakten til vores sande natur og til dels til virkeligheden. Disse niveauer ses sjældent som permanente tilstande og er svære at sidde fast i, men vi kan alle bevæge os derned, når vi pludselig bliver kastet ud i en krise. 

de usunde

Overgangen mellem de usunde og de almindelige niveauer er kendetegnet ved, at der er en særlig tankegang – et Faresignal (de røde flag), som typen er mere eller mindre bevidst om. Denne tankegang er selvfølgelig frygtbaseret og har til hensigt at gøre os opmærksom på skiftet mellem almindelig og usund tilstand.

Når vi genkender dette faresignal, giver det os mulighed for at skifte spor.

Når vi er på vej nedad i niveauer, kan det få os til at stoppe op og bryde vores mønstre og rettet opmærksomheden mod vores positive egenskaber.

Når vi er på vej opad, vil bevidstheden på denne tanke være en stærk motivationsfaktor til at fortsætte vores udvikling op gennem niveauerne og så vil vi slippe de usunde niveauers vrangforestillinger.

faresignaler

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.