Type 4 – Undertyper

Selvopholdelse: Sanselighed – dumdristighed

Elsker at omgive sig med smukke ting og bygger en rede med et æstetisk og emotionelt tiltrækkende miljø. De er de mest indadvendte 4’ere og tillader ofte følelserne at styre deres adfærd.

Temaer: At leve på afgrundens rand er tiltrækkende og intenst, når man føler sig trist over sin skæbne. Hvorfor ikke opgive al forsigtighed? Kaste sig ud i projekter, hvor man stiller enten sin egen fysiske overlevelser eller sine penge på spil. Det intense i det fatale kan måske få misundelsen til at forsvinde.

 

Social: Outsideren – skam

Unikheden er både en gave for andre og en byrde man må bære. Man deltager i grupper, fordi man føler trang til at blive anerkendt, at være en del af eliten, af den særlige gruppe.

Temaer: Føler sig ofte overvældet af skam i sociale sammenhænge, fordi den ubevidste misundelse går i gang (de andre er dygtigere og klogere end jeg). For at bliver anerkendt af gruppen gør man ofte en del ud af ens image, men kan samtidig virke en smule afvisende – hævet over almindelige mennesker.

 

1:1 / Seksuel: Betagelse – konkurrence

Stormende og turbulent emotionelt liv – man lader ikke sine romantiske fantasier være fantasier længe. Misundelse opleves som betagelse.

Temaer: Man får masser af energi ved at konkurrer med sig selv og andre om at få opmærksomheden, om at være lige så dygtig – anerkendt – elsket. Dette gøres ved at rivalisere med konkurrenten eller i værst fald med sladder og med at nedgøre konkurrenten over for andre, for selv at føle at man er mere værd. Ofte kan intense følelser af beundring, længsel og had eksistere samtidig.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.