Type 5 – Undertyper

Selvopholdelse: isolation og forskansning

Man vil sørge for at have et sted, hvor man kan trække sig tilbage, og man elsker at være alene. Tid til sig selv og personlig plads kan opleves som fuldstændig vitalt for overlevelse.

Temaer: Man omgiver sig med kun de mest nødvendige ting, så man kan bevare sin uafhængighed. Der er stor bevidsthed på energi og forbrug og man er ofte nærig overfor sig selv. Man er meget privat og beskytter af sit hjem og sin arbejdsplads – undgår gerne sociale kontakter.

 

Social: Specialisten – samle viden

Man har en stærk trang til at søge information i grupper og sammenhænge, hvor stor viden eller special viden er. Her kan man tale dybt om vigtige ting med ligesindede – være en del af inderkredsen.

Temaer: Gerrigheden og frygten for at være inkompetent elimineres gennem at være specialist i en gruppe af eksperter. Til tider kan denne detaljerede specialisering antage helt urealistiske dimensioner og være til ingen verdens nytte eller være ude af relation med medmenneskelige og etiske principper.

 

1:1 / Seksuel: Det er min verden – fortrolighed

Man opleves som mere åben og snakkesaglig end de andre undertyper. At dele sin fortrolighed er en måde at udvide sin privathed til at omfatte vennen eller partneren.

Temaer: Man oplever en særlig spænding mellem at dele ud og forblive privat. Der er særligt udvalgte mennesker, som man deler sin fortrolighed med, og disse særlige forbindelser er som mentale skatte, man kan tage frem, når man er alene, og genskab for det indre blik. Seksualitet er en måde, hvorved man kan opnå sand fortrolighed på en ordløs måde.

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.