Type 6 – Undertyper

Selvopholdelse: Ansvar – varm og kærlig

Meget ansvarlig – arbejder hårdt for at opbygge sikkerhed og sørger for hjemme at tage ansvar for hjemmets stabilitet (regninger, skatter, forsikringer)

Temaer: udviser varme og interesser overfor alle andre – uanset status (i modsætning til 2’eren, som denne undertype ligner). Den ubevidste motivation for denne adfærd er at ”afvæbne” andre, for der igennem at føle sig tryg ved, at andre ikke udgør en fare eller trussel. Man er dog sen til at skabe venskaber – lang observations tid.

 

Social: Opbygge støtte – pligt

Holder af at være i grupper der kæmper for mindretalssager. Ofrer sig selv fuldstændig for at støtte sagen eller for familien og opnår støtte og forsikring hos venner og allierede.

Temaer: Man føler sig tryg gennem at være inden for rammer, hvor der er aftalt visse spilleregler. Tvivlen på en selv er mindre, når ens meninger bliver bekræftet i gruppen. Den tøven, der kan opstå ved at handle for personlig sager, forsvinder, når det handler om at gøre noget af pligt over for en gruppe.

 

1:1 / Seksuel: Styrke/skønhed

Man ønsker at tiltrække en kraftfuld og kompetent partner og forsøger at påvirke denne og omverden gennem et formidabelt intellekt, gennem at være en værdig med – eller modspiller, gennem at være særdeles smuk eller flot (Julia Roberts/Lady Di)

Temaer: Den indre tvivl maskeres gennem at udtrykke ydre styrke og /eller skønhed. Føler sig stærk, smuk, sexet og intelligent, når andre tror, man er det. Der forekommer tydeligere konfrontation af autoriteter end hos de andre undertyper, og man reagerer nemt med eksplosive følelsesmæssige reaktioner, når en selv eller ens partner er truet.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.