Type 1 – Undertyper

Selvopholdelse: Selvkontrol – bekymret

Værdsætter renlighed, orden, hygiejne. Bevidsthed på økonomi, sundhed, diæt, vitaminer, økologisk føde mm.

Temaer: Konflikten mellem at gøre, hvad man har lyst til og gøre det der er rigtigt, skaber bekymring. Man har lyst til nogle spændende ting, men står af over for risikoen for at gøre noget forkert. Det ukendte er skræmmende. ”Enten-eller” tankegangen sætter ind. Enten går det godt eller også dårligt. Enten er det spændende eller også trygt. Man tøver og bekymre sig – for et forkert valg er fatalt!

 

Social: Korsridder – ufleksibel

Har stærke meninger og overbevisninger og værdsætter dette hos andre. Er meget idealistiske og arbejder utrætteligt for at reformere og forbedre.

Temaer: Sociale 1’ere går stærkt og loyalt ind for den gruppe, de er sammen med eller den sag, de kæmper for. Denne gruppes holdninger er rigtige – og man fordømmer ”de andre” og deres forkerte holdninger. Man kan blive ufleksibel over for nytænkning (såvel det gamle som det nye kan ikke været rigtigt – det må være enten-eller) og dermed også ufleksible over for de gruppedeltagere, der fraviger de vedtagne normer.

 

1:1 / Seksuel: Fælles standarder – jalousi

Har høje forventninger til partneren, familien og de tætte venner og ønsker, at den anden deler de samme standarder. Ønsker et pletfrit forhold med en idealiseret partner.

Temaer: Lægger meget vægt på troskab og skjuler ofte frygt for at blive forladt. Hvis en relation til en partner eller nær ven er truet, kan man blive frygtelig jaloux. Vreden bliver næret af retfærdig harme – ”jeg må vide, hvad partneren laver lige nu” – ”jeg er nødt til at tjekke, om han er sammen med andre”.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.