Er Anders Fogh Rasmussen en Perfektionist eller en Udretter ?

Da jeg startede med at lære om Enneagrammet og de 9 forskellige typer, var jeg overbevist om, at Anders Fogh Rasmussen måtte være en type 1 – altså Perfektionisten.

Perfektionisten er kendetegnet ved at have høj grad af selvkontrol og disciplin. Det er vigtigt at være et ordentligt menneske, som andre kan stole på. De har ofte en meget spændt kropsholdning og der er styr på grimasserne. Bingo ! Anders må være en Perfektionist.

Anders Fogj

Næ!

Det er ikke så ligetil at spotte en type og i virkeligheden, er det kun personen selv, der kan finde frem til sin type. Vi kan jo ikke udefra se, hvad der foregår indeni og ofte er vi også selv i tvivl om vores egne sande værdier.

Eksperterne fortalte mig imidlertid, at Anders Fogh Rasmussen er en type 3, altså Udretteren. Ikke som Bill Clinton, men en type 3 med en stor “vinge” til naboen type 4, som også kaldes “Den professionelle

Denne type er karakteriseret ved, at

De har stærke ambitioner og manglende selvværd skaber et enormt pres. De føler, at selvværdet kommer af deres arbejds- og karrieremæssige succes.

De har trang til perfektionisme, men undertrykker den for at undgå at blive afvist eller nedgjort. De føler, at de lægger hele deres selvværd i hvert eneste projekt.

De udviser ofte kompetence og sikkerhed og er mere seriøse og opgaveorienterede, men kan være noget socialt tilbageholdende.

oOo

Bill Clinton har en stor “vinge” til den anden nabo – type 2 og kaldes også for “Charmøren“. Giver det mening ? 😉

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.