Er du typen, man fyrer ?

Jeg faldt over Soulaima Gourani’s tankevækkende indlæg om, hvorvidt man er typen, der fyres.

Hun nævner tre typer;

  • “Nej-sigeren”, der konstant og altid siger nej til fornyelser og forandringer
  • “Offeret”, som hele tiden ser sig selv om et offer.
  • “Udfordreren”, der trives med at sætte spørgsmålstegn og er svær at lede

Det er selvfølgelig sat på spidsen, men hvordan bidrager din egen Enneagramtype ? Når du er bedst og når du er værst ?

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Type 1 – Perfektionisten

Når du er bedst:

Er du etisk og pligtopfyldende. Du er klog, kvalitetsbevidst, realistisk og ædel. Du er en god organisator og ved, hvordan du retter op på tingene, hvis det er gået galt.

Når du er værst:

Du kan blive for kritisk og detaljeorienteret. Har problemer med undertrykt vrede og utålmodighed. Du kan blive irriteret over andre, der ikke følger reglerne.

 

Type 2 – Hjælperen

Når du er bedst:

Er du empatisk, ærlig og varmhjertet. Du er venlig og gør en masse for, at andre har det godt. I samarbejde er du god til at sikre succes.

Når du er værst:

Du kan blive lidt for smigrende og behagesyg og indtage en offerrolle. Får egne behov og synspunkter igennem på en manipulerende måde.

 

Type 3 – Udretteren

Når du er bedst:

Er du kompetent og energisk. Du holder fokus på målet og inspirerer andre med dit drive. Du vil sørge for at holde teamet på sporet og er troværdig og en god rollemodel for andre.

Når du er værst:

Du kan blive så målrettet og fokuseret på succes, at du bliver direkte kynisk overfor andre, som du ikke mener, bidrager til din succes og som derfor er spild af tid.

 

Type 4 – Romantikeren

Når du er bedst:

Er du inspirerende, kreativ og opfindsom. Samtidig er du dybdesøgende, effektiv og i stand til at tilføje særpræg.

Når du er værst:

Bliver du for følelsesladet og dramatisk. Du kan blive humørsyg og tage tingene alt for personligt og i perioder henfalde til melankoli og depression.

 

Type 5 – Iagttageren

Når du er bedst:

Er du god til videnstunge opgaver, hvor kompleks tænkning er nødvendig. Du er en visionær pioner og ofte i stand til at se verden på en helt ny måde.

Når du er værst:

Er du tilbagetrukket, mistænksom og kritisk. Du holder på din viden og isolerer dig. Du kan være intellektuel arrogant og bedrevidende

 

Type 6 – Skeptikeren

Når du er bedst:

Er du pålidelig og hårdtarbejdende. Du er dybt loyal og engageret i forhold til andre. Du undersøger og er en fremragende problemknuser og analytiker.

Når du er værst:

Er du mistroisk, reaktiv, udfordrende og rebelsk. Du er mistænksom overfor autoriteter, er kritisk analyserende og stopklods for enhver kreativ proces.

 

Type 7 – Eventyreren

Når du er bedst:

Er du mulighedsorienteret og har masser af energi. Du er god til at komme med kreative løsninger og se utraditionelle sammenhænge. Du bevarer en positiv indstilling og smitter andre med din entusiasme.

Når du er værst:

Er du overfladisk og useriøs. Du er for impulsiv og skøjter henover tingene. Du er anspændt, ufokuseret og uansvarlig.

 

Type 8 – Frontkæmperen

Når du er bedst:

Er du modig, ærlig og tager det fulde ansvar. Altid. Du er også beskyttende, ressourcefuld og bruger din styrke til at forbedre verdens uretfærdigheder.

Når du er værst:

Er du magtsyg, dominerende og påståelig. Kontrol er vigtig og du kan gå til yderligheder for at opnå det, du vil have.

 

Type 9 – Fredselskeren

Når du er bedst:

Er du tillidsvækkende, rummelig og skaber en harmonisk atmosfære. Du har en uendelig tålmodighed. Du er i stand til at se en sag fra mange sider, vinde folks tillid og dermed løse konflikter.

Når du er værst:

Er du stædig og passiv og jo mere du bliver presset jo mere stædig bliver du. Du har svært ved at træffe beslutninger i vigtige sager og trækker tingene ud.

oOo

 


Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.