Er du bange for Frontkæmperen ?

Nogle mennesker kan faktisk godt blive skræmt over Frontkæmperens meget direkte og dominerende facon. Frontkæmperen er ikke bange for at tage konflikterne og siger tingene lige ud.

Jeg har flere gode venner og familiemedlemmer, som er frontkæmpere   (type 8). Jeg tager specielt hatten af for Smedemesteren og Skolelæreren.

Smedemesteren har altid været en mand med temperament. Som barn blev han sendt i den katolske skole, fordi hans forældre mente, at man bedre kunne styre ham dér. Det kunne man nu ikke.

Han blev smed, men han havde det svært med mester. Ja, mestre i det hele taget. Dét der med at have nogen over sig, som skulle bestemme. Dét var ikke sagen. Næh.. så hellere selv starte noget op. Så bestemmer man sgu selv.

I dag har Smedemesteren et kæmpe firma med store entrepriser. Der bliver bestilt noget. Men det jeg specielt tager hatten af for, er hans måde at håndtere lærlingene på.

Først syntes jeg, at han var alt, alt for hård mod dem, men når man forstår, at lærlingene kan være nogle stride børster, som forældrene nærmest har opgivet, så er det beundringsværdigt, at Smedemesteren med hård, men kærlig hånd tager sig af dem.

På denne måde er det lykkedes ham at få rettet op på en del og fået fornuftige og ansvarsfulde mænd ud af dem.

 

h

 

Så har vi Skolelæreren, som ikke blev det, som hans forældre syntes, han skulle have været. Fint skulle det have været, men det skulle de ikke bestemme. Han havde nogle år, hvor alt skulle prøves af. Det var tilbage i 68, hvor der var gang i ungdoms- og studenteroprøret. Der var kamp til stregen – lige noget for en frontkæmper.

Det endte med at han blev skolelærer og han elskede at arbejde med de store klasser, børn med udfordringer. Hvor der virkelig var noget at arbejde med. Der er konsekvens og kammeratlige samtaler og det giver tryghed og børnene elsker ham. Han kunne såmænd været gået på pension, men udfordringerne og den energi, som de giver, kan han ikke undvære.

Frontkæmpere er jo netop kendetegnede ved at være modige, direkte og handlekraftige, så de har power til at håndtere sådanne udfordringer. Samtidig er de også omsorgsfulde og beskytter deres nærmeste. Ja, jeg har faktisk hørt flere sige, at de betragter deres medarbejder/elever som deres små kyllinger, som de beskytter mod alle andre.

Så næste gang du møder en bragende og larmende Frontkæmper, så prøv at kigge efter omsorgsgenet, som er mindst lige så stort som temperamentet.

 

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.