Er du heller ikke en ledertype ?

Alle kan teoritisk set være nogle ganske udmærkede ledere. Men i vores del af verden er der dog alligevel en tendens til, at særlig 3 Enneagramtyper er overrepræsenteret.

Der er lavet undersøgelser, som viser at ca. 80% af lederne fordeler sig på disse 3 typer: type 3 – Udretteren, type 7 – Eventyreren, og type 8 –Frontkæmperen.

Udretter-ledere er meget målrettede, har gang i mange projekter på samme tid, og de er tit personer med gode sælgeregenskaber. De er energiske og gode til at motivere medarbejderne med deres drive. De kan godt lide at have kontrol over tingene. Ikke så meget for kontrollens skyld, men fordi de hurtigere kan gøre tingene selv. De glemmer tit at uddelegere og koordinere opgaverne og medarbejderne kan have svært ved at følge med dem.

Eventyrer-ledere er meget løsnings- og mulighedsorienterede. Medarbejderne er som regel glade for dem, fordi de er i godt humør og idérige. De roser gerne og er gode til at uddelegere og koordinere opgaverne. Dog kan de hurtige løsninger forvirre medarbejderne og de kan ikke altid følge med. Eventyr-ledere er ikke autoritetstro og er ikke bange for at bryde reglerne, hvilket kan give dem problemer både med deres overordnede og medarbejdere.

Frontkæmper-ledere er direkte, modige og beskytter deres medarbejdere. Men de er også dominerende og den type leder, som de fleste medarbejdere kan være mest bange for. Som regel uden grund for inde bag panseret befinder sig ofte en omsorgsfuld person. De er ikke bange for at tage konflikterne og giver klar besked om, hvordan og hvornår opgaverne skal løses, hvilket giver tryghed for mange medarbejdere. Dog kan de have svært ved at give ros og uddelegere opgaver og specielt ansvar. 

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

© Andreypopov | Dreamstime.comCoworkers Asking Queries To Team Leader Photo

Som type 5 – Iagttager er jeg ikke selv en ledertype og det er jeg egentlig ganske tilfreds med. Jeg foretrækker at have den rådgivende rolle sådan lidt ude på sidelinien, hvor jeg ikke behøver at forholde mig til hverken ledere eller medarbejdere. Ja, som typisk Iagttager arbejder jeg bedst lidt udenfor systemerne, men det er en lidt anden historie.

Men hvilken Enneagramtype er du og er du mon en ledertype, en medarbejdertype eller noget helt tredje ? Vil du finde ud af mere, kan du tilmelde dig mit online-kursus Enneagram Akademiet.

Eller også kan du hente en gratis e-bog:  Enneagrammet på arbejde

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.