Feedback sandwich

Feedback sandwichen er en god og nem måde at give en konstruktiv feedback på, men det er noget, I skal have aftalt på forhånd ellers kan den give bagslag.

Forestil dig, at sandwichen består af en bolle med en bøf i midten. Bollen står for det positive og bøffen for det negative – dét som man gerne vil have ændret, og nu bliver pakket lidt pænt ind.

Nederste bolle: 3 specifikke positive ting

Bøf: 1 forslag til forbedring – helt specifikt

Øverste bolle: Generel positiv

Det er MEGET vigtigt at bruge OG og ikke MEN. Kender vi ikke alle den dér lærer, der siger. ”Hold da op, det var en spændende essay, du har fået lavet. Du fik virkelig meget med og starten var også god MEN….

Er det ikke ligesom, at vi kun husker det, der kommer efter MEN ?

                                                           o O o

Eks.

I sidder og laver gruppearbejde og du synes, at Hanne er lige lovlig rodet. Selvom du kan synes, at hun er lidt små-irriterende, kan du starte med at fokusere på det, hun trods alt bidrager med. Du kunne f.eks. sige til Hanne;

(Nederste bolle): 1) du er altid glad 2) du kommer med nogle super gode idéer 3) du kan se en sag fra flere – for os andre – usete vinkler

OG

(Bøf): det ville gøre vores projekt endnu lettere, hvis du kunne prøve at være mere struktureret. Her tænker jeg på, at få afleveret det materiale, vi har aftalt, til tiden. Så undgår vi også at skulle høre på læreren.

OG

(Øverste bolle): Alt i alt er du meget hjælpsom og god til at skabe en god stemning i gruppen.

                                                           o O o

 

Det er også vigtigt at sige det, du vil have mere af og ikke hvad du ikke vil have.

 

Dét, du fokuserer på, får du mere af

                          oOo

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin