Fy, ikke bruge hovedet !

”Fy, ikke bruge hovedet. Ned i kroppen, ned i kroppen du. Du kan ikke være til stede i nuet, hvis du ikke kommer ned i kroppen !!!”

Som hovedtype kan det være rigtig svært at mærke alt fra halsen og ned. Der er ligesom slet ikke forbindelse. Ja, en hovedtype kunne for den sags skyld nøjes med… ja hovedet.

24 (2)

Min mand siger også altid, at jeg tænker for meget. Der sker ikke en skid (synes han, som er en kropstype), men, men, men stop lige her.

Hvad er en hovedtype ?

Ennegrammet arbejder med tre forskellige intelligenser eller centre, som beskriver, at vi mennesker har tre forskellige fokusområder, som vi relaterer til verden ud fra; en mental (hovedtype), en emotionel (hjertetype) og en instinktiv intelligens (kropstype).

CDC egen

 

Enneagramtype 5, 6 og 7 er hovedtyper. Vi lever hovedsagligt ud fra vores tanker. Så vi styres af hjernebarken med pandelapperne cortex (storhjernen) og der, hvor tænkningen foregår. Vi har særlig evne til at tænke, planlægge, analysere og skabe idéer. Vi holder af intellektuelle diskussioner, at samle viden og at skabe forståelse.

Kender du det, så er du måske også en hovedtype.

Når man arbejder meget med Enneagrammet og selvudvikling, kan man nogen gange komme til at være lidt for hård ved sig selv. Jeg har f.eks. selv haft en periode, hvor jeg næsten skammede mig over at tænke så meget. Næ, det må næsten være bedre at føle eller handle. Sikke noget pjat! Jeg har hørt hjertetyper, som har syntes det var pinligt, at være så følelsesladet og kropstyper, som har kunnet bide tungen af sig selv, fordi de har talt, før de fik tænkt sig om.

Så der er ingen intelligens eller center, som er bedre end de to andre. I virkeligheden har vi mest gavn af at arbejde med alle tre centre og skulle vi få alle til at spille sammen, kan det næsten gå op i en højere enhed.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin