Gaven som alle vil have

Der er for tiden så meget om selvudvikling. Det er for så vidt også udmærket, men det kan godt blive en fælde at hænge for meget i sit eget. Der er så meget mere at hente, når vi også forstår at række ud efter andre, støtte, hjælpe eller endda udfordre hinanden.

Nogen gange kører vi måske i ring og er fanget i vores eget mønster. Så er det godt, at der er nogen, der kan ruske i os, så vi vågner op og ser andre muligheder.

Enneagrammet er et godt værktøj, som beskriver 9 forskellige måder at være i verden på. Vi har hver vores bestemte vaner, reaktionsmønstre og særlige egenskaber.

Enneagrammet afdækker den menneskelige adfærd, der knytter sig til de 9 personlighedstyper og samtidig de forskellige motiver, værdier og behov, som ligger til grund for typernes adfærd.

At der er 9 forskellige måder at være i livet på giver udfordringer for os mennesker, men også store muligheder.

Jeg kan huske, at vi på et tidspunkt under min uddannelse blev spurgt om, hvilken Enneagramtype vi kunne tænke os at være (ikke vores egen) og hvilke egenskaber hos denne type, vi kunne have glæde af.

Det blev en ret interessant øvelse. Vi havde nemlig alle ét eller andet ved vores egen type, som vi ikke var så glade for. Derfor valgte de fleste stort set deres dimentrale modsætning.

Udretteren (type 3) – ville gerne kunne være rolige som Iagttageren (type 5) eller Fredselskeren (type 9).

Iagttageren kunne derimod godt tænke sig at være mere handlekraftig som Frontkæmperen (type 8) eller Udretteren.

Frontkæmperen ville egentlig gerne være blidere som Romantikeren (type 4) eller Hjælperen (type 2) osv. osv.

Så alt i alt var alle egenskaber i spil og ønskede og det gav alle en følelse af, at netop den egenskab, de ikke var så stolte af, pludselig var en gave og at det som kunne irritere eller udfordre dem hos andre faktisk også var en gave.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Hvilken gave har du ?

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.