Husker du at bruge alle dine intelligenser, når du tager en vigtig beslutning ?

Det er vigtigt at have både hjerte, hoved og krop med, når du skal tage en vigtig beslutning, som vil have en grundlæggende indvirkning på dit liv lang tid fremover.

h

Har du nogen sinde prøvet at have en forkert mavefornemmelse (kroppen) og alligevel har overhørt den ? Det kan skyldes mange ting. Vi kan jo være under stort pres udefra fra andre mennesker og omstændigheder. Vores beslutning kan have stor indflydelse på vores nærmeste. Den kan påvirke vores økonomiske forhold. Vi kan have høj værdi på at holde det, vi lover osv.

Du kan bagefter stå og bitterligt fortryde, at du ikke lyttede til dig selv. For prisen blev højere, end du nogensinde havde forestillet dig.

I enneagrammet arbejdes der med tre forskellige intelligenser – De tre centre. Der findes i dag mange forskellige inddelinger af intelligenser.

Enneagrammet beskriver, at vi mennesker har tre forskellige fokusområder, som vi relaterer til verden ud fra;  en mental (hoved), en emotionel (hjerte) og en instinktiv intelligens (krop).

de tre centre

Hver Enneagramtype har særlig anlæg for et af områderne, men er samtidig også blindt på et andet.

Tager vi f.eks. type 7 (Eventyreren), bor denne type i hovedcentret (head), men har kropscentret (body) som nabo. Det betyder, at denne type så at sige ”tænker sine handlinger”. Til gengæld er hjertecentret (Heart) ”blindt”.

Dsv. at denne type har udfordringer med at være i kontakt med sine følelser. Der findes flere forskellige øvelser, der kan hjælpe med at komme i kontakt med sit blinde centre.

Alle 9 typer har udfordringer eller blokeringer i forhold til deres blinde center.

En del af den personlige udvikling handler om at afbalancere centrene, og at lære at anvende dem optimalt, uden at de er forvrænget af angst og kontrol. Når vi gør det, er vi i stand til at klare de fleste situationer i livet på den bedst mulige, og enkleste måde.

Altså at være:

Tilstede i kroppen med åbent hjerte og stille sind

Kan vi det, er vi også i stand til at tage den helt rigtige beslutning.

oOo

Ønsker du hjælpe til en afbalancering af de tre centre, kan du læse mere på her.

 

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.