Hvad ønsker du at give videre til dine børn ?

Mange forældre – særlige 3’er forældre (Udretteren) ønsker, at deres børn skal have 3’er kvaliteter: Energi, selvtillid, drive og optimisme. De er overbevidst om, at hvis deres børn bare er topscorer på håndboldholdet, formand for elevrådet og professionelle, så vil de blive succesfulde og lykkelige.

Men børn har deres egen personlighed og kan være succesfulde på mange måder. Det vil være en god hjælp for 3’er forældre at kigge efter og opmuntre de talenter og interesser, som deres børn har og som er forskellige fra deres egne.

Voksne som af natur er succesorienterede, værdsætter det de lærte fra deres 3’er forældre. Andre oplevede deres 3’er forældre som for energiske og påtrængende og de klager over, at deres forældre ikke brugte nok tid sammen med dem.

h

Så har vi 2’er forældre (Hjælperen), som nyder deres børn. De nyder at være forældre og støtter deres børns interesser.

Da de er så involveret, kommer de nogen gange til at gøre for meget for deres børn i stedet for at lade børnene lære af deres egne erfaringer.

2’er forældre har vanskeligt ved at sige, hvad de virkelig føler eller sige ting, som burde blive sagt, men som kan virke for negative. Derfor kommer de til at manipulere deres børn til at gøre de ting, som de selv ønsker.

Voksne som er vokset op hos 2’er forældre kan deles mellem dem, som har værdsat deres forældres opmærksomhed og interesse i deres liv og så dem, som har følt sig pakket for meget ind og har oplevet det som for meget utidig indblanding.

Igen er det vigtigt at tage udgangspunkt i barnet og ikke sig selv. Mennesker er forskellige og det er børn også, selvom de har de samme forældre.

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.