Hvad ville du være, når du blev stor?

Forleden dag sad min 4’er datter (Romantikeren) på 17 år og jeg og så noget omkring redningshelikoptere i fjernsynet. Altså noget med store, stærke mænd i fuldt udstyr oppe i luften i en helikopter i færd med at redde søfolk fra det frådende hav.

redningshelikopter

Det skal lige nævnes, at hun i øjeblikket går i gymnasiet, men ellers ikke rigtig ved, hvad hun vil. Men her udbrød hun: ”Det er da det jeg vil ! Være sådan en redningskvinde i helikopter”.

Jeg kiggede lidt forbavset på hende. Hun har godt nok spillet fodbold og kan løbe hurtigt, men alligevel har hun 4’erens yndefulde og lidt sarte bevægelser.

Men så slog det mig, at det alligevel godt kunne være. Romantikeren er netop karakteriseret ved at være tiltrukket af det ekstreme, til livet på afgrundens rand som f.eks. nødhjælpsarbejder. De motiveres af at have frie tøjler og at kunne skabe noget særligt.

De er empatiske og gode til at arbejde med andres følelsesliv og for retfærdighed, men mistrives i et almindeligt 8-16 job

Samtidig trives de i omgivelser og job, som kræver kreativitet. De har det bedst i smukke omgivelser og jobs, der lægger vægt på det æstetiske.

Derfor er en del også kunstnere eller har deres egen lille virksomhed, hvor de kan skabe og sælge deres unikke produkter og igen selv bestemme hvordan og hvornår de arbejder.

Har du selv fundet dit rette element, som passer lige netop til dig ?

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.