Hvordan kan du genkende Skeptikeren, Vogteren eller Djævlens advokat ?

Det lyder utroligt, men de dygtigste og mest erfarne Enneagrameksperter kan faktisk ofte genkende de forskellige Enneagramtype blot ved at iagttageren personen.

Vidste du, at vores kendetegn dannes ud fra det, vi oplever som vigtigt i vores liv, vores værdier og ud fra det, vi tror om verden og os selv.

Vi har vores særlige karakteristika i påklædning, ansigtsmimik, kropssprog og sågar energiniveau.

Vi ser også, at der med alderen sker kendetegn, som resultat af de tanker og den måde vi har levet på igennem årene. Skræmmende eller giver det mening?

F.eks. ses det ofte hos type 6 (Skeptikeren), at de har en tendens til at flakke med blikket. Når du stiller dem et spørgsmål, sker det automatisk, at de leder efter det rette svar. De foretager en lynhurtig analyse af situationen, inden de svarer, og det afspejles i deres øjenbevægelser, der ser ud som en flakken.

Det er også karakteristisk for 6’ere, at deres blik er skarpt. Flere har udtalt, at det føles, som om 6’ere ser lige igennem dem, når de ser dem i øjnene. Dette kan skyldes, at 6’erene altid er opmærksomme på, om der ligger noget bag ordene, om der eventuelt skulle være en skjult dagsorden.

Modfobiske 6’er er ofte fysisk i rigtig god form. Lidt ligesom at være forberedt på det værst tænkelige.

”Det betaler sig at tvivle lidt. Det er jo sådan, jeg sikrer mig, at alt er i orden” Hedder det ikke sund skepsis?”. Generelt er 6’ere næsten altid på vagt. Verden er potentielt farlig, og udfordringer kan dukke op når som helst.

Vi se derfor også tit 6’ere være tøvende i deres kropssprog. ”Jeg ser altid ned på stolesæder, inden jeg sætter mig. Der kan jo ligge noget vådt”. Denne korte tøven afspejler også 6’erens indre tankeproces, hvor de analyserer for og imod.

Denne tøven kan opleves som en konkret vippen fra den ene fod til den anden, men oftest ser man det i et assymetrisk kropssprog, hvor 6’erene har hovedet lidt på skrå og vægten ulige fordelt på fødderne.

 

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.