Hvorfor bruge Enneagrammet til personlig udvikling ?

Folk spørger mig sommetider om, hvorfor Enneagrammet skulle være så meget bedre end alle de andre værktøjer til selvudvikling, kommunikation, stresshåndtering, slanketips, tips til et bedre parhold, til et bedre sexliv, til at være en bedre forældre osv. osv.

Det forstår jeg sådan set godt. Jeg kan også ind imellem blive helt overvældet af alle de tilbud og tips, der vælter ind over en, når man bevæger sig rundt i den elektroniske, sociale medie-verden.

De fleste værktøjer er sikkert ganske udmærkede.

Det vigtigste må være at vælge det værktøj, som passer én bedst. Et værktøj, der ligesom ligger godt i hånden – sådan i overført betydning.

Enneagrammet ligger godt i hånden på mig, fordi;

Det er fascinerende. Det er ikke blot et værktøj. Du kan selv vælge om du vil bruge det til udvikling af teams, til karriere, studie-, eller parrådgivning. Eller som en psykologisk og spirituel guide.

Når jeg har stødt på andre personlighedstest, er jeg endt i en kasse. Du kan måske også sige, at du bliver puttet i en kasse i Enneagrammet, fordi du får sat en type på. Men modsat andre personlighedstest, jeg har prøvet, så giver Enneagrammet også mulighed for udvikling.

I andre personlighedstest (typisk i forbindelse med arbejde) synes jeg, at jeg har trukket en nitte. Ja, jeg er lettere introvert, vil gerne have lidt tid til at tænke tingene ordentligt igennem. Er ikke ligefrem en ledertype. Bryder mig ikke om at være for meget i centrum og tiltrække for meget opmærksomhed. Jeg har det bedst sådan lidt i det skjulte, som den rådgivende “shaman”.

Ikke ligefrem karrierefremmende eller ?

Med Enneagrammet har jeg lært, at det er helt okay. Jeg er fuldstændig, som jeg skal være. Andre er fuldstændig, som de skal være. At være med det, der er. Ikke altid let i vores fortravlet hverdag, men en mulighed.

Så velkommen til Enneagrammet – en mulighed 🙂

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.