Er du god til dit arbejde ?

Jeg kan huske en snak jeg havde med en veninde om hendes mand, som er ingeniør. Han kunne for så vidt godt være en Enneagramtype 5 (Iagttageren). Han havde i mange år arbejdet med at analysere og forske i brug af enzymer til fødevareindustrien. Han holdt af at kunne fordybe sig og tænke nye tanker og var rigtig dygtig til sit arbejde.

Pludselig fusionerede virksomheden med en anden virksomhed og strategien blev ændret radikalt. Nu skulle ingeniørerne ikke blot forske. Nu skulle de også ud at præsentere og sælge varen.

Min venindes mands havde det rigtig svært. Det var så meget mod hans egen natur nu at skulle ud blandt en masse fremmede mennesker, være udadvendt og tage hurtige og måske også uovervejede beslutninger.

Han følte sig pludselig inkompetent og dårligt til sit arbejde. Det endte med at han søgte væk og fik arbejde hos konkurrenten, som førte den strategi, som hans gamle arbejdsplads oprindeligt havde.

Den gamle arbejdsplads mistede en rigtig dygtig medarbejder. Konkurrenten klappede i sine små hænder og min venindes mand genvandt sin arbejdsglæde.

Hvad skete der lige der ? Ja, det er godt at have i baghovedet, at vi ikke alle er ens. Vi er nød til at respektere andres model af verdenen.

Fra Enneagrammet ved vi, at der er

9 forskellige Enneagramtyper.

9 forskellige måder at være i verden på.

9 forskellige strategier.

oOo

Som Einstein så klogt sagde: 

en fisk kan ikke klatre i træer

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.