Hvorfor sker der ikke en skid ?

Min datter går i gymnasiet og går og spekulerer over, hvad hun skal bagefter. Det er meget svært. Hun er kreativ, elsker at rejse og er også god fysisk. Vi var derfor inde og se afslutningsudstillingen på “Det Kgl. Danske Kunstakademis skoler” for at hun kunne få en ”fornemmelse” for, om det var sådan noget, hun kunne tænke sig.

Da vi kom hjem spurgte hendes far om det var noget for hende. Hun svarede ”det ved jeg ikke rigtigt, måske – måske ikke”, hvortil han udbryder ”Du må da vide om det er noget eller ej?” – ”Hvor svært kan det være?”

hvorfor sker der ikke noget

Så kan jeg ikke lade være med at tænke på Enneagrammet og de tre centre. Kropscenter (body), hovedcenter (head) og hjertecenter (heart)

de tre centre

Min mand er Type 1 (Perfektionist) og bor derfor i kropscentret sammen med type 8 og 9.

Disse typer er ubevidst præget af den instinktive intelligens. Det er de typer, som hovedsagligt lever ud fra deres drifter og instinkter. De er primært styrede af hjernestammen og lillehjernen også kaldet krybdyrhjernen, den ældste del af menneskehjerne. De har særlig evne til at lade sig lede af kroppens impulser, det vil sige til at handle spontant, til kropsligt at vide, hvad der skal gøres.

For min mand betyder det, at han ”handler sine følelser”. Altså opstår der en følelse af f.eks. ”irritereration”, så handler han hurtigt og impulsivt. Enten fikser han selv årsagen eller også giver han højlydt udtryk for sin følelse og får andre til at fikse det.

Min datter er Type 4 (Romantikeren) og bor i hjertecentret sammen med type 2 og 3.

Disse typer er ubevidst præget af den følelsesmæssige intelligens. Det er de typer, som hovedsagligt lever ud fra deres følelser. De er primært styret af det limbiske system, som er vores følelsescenter i hjernen. De har en særlig evne for at være opmærksomme på andre mennesker og til at relatere til andre for at finde ud af, hvem de selv er.

For min datter betyder det, at hun føler sine tanker og har svært ved at handle. Dvs. at hendes beslutninger bliver taget ud fra en følelsesmæssig tilstand. Altså hun skal lige “mærke” efter og få den helt rigtige følelse. Den kommer ikke nødvendigvis med det samme.

I denne familie er så både mor og søn Type 5 (Iagttagere), som bor i hovedcentret og har svært ved at handle.

Er der noget at sige til, at min mand nogen gange kan gå ud af sit gode skind, når resten af familien lige skal tænke og føle efter, før at det overhovedet bliver gjort noget ?

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.