Jeg hadede gruppearbejde i skolen

Jeg husker gruppearbejde i skolen, som noget jeg sjældent syntes om. Det var selvfølgelig meget afhængig af, hvem man kom i gruppe med.

Jeg opdagede også, at min bedste veninde ikke var hende, jeg nødvendigvis arbejdede bedst sammen med.

Enten var folk useriøse, slappe og kørte på frihjul eller også fyldte de meget, overtog hele styringen og bestemte alt. Jeg foretræk for det meste at arbejde for mig selv.

Jeg har så siden hen måtte sande, at jeg heller ikke har været nem at være i gruppe med.

Som type 5 (Iagttageren) er jeg egentlig rimelig god til at arbejde under pres, men jeg skal helst selv bestemme hvordan og hvornår. Ja, faktisk vil jeg helst være hjernen bag det hele og så kan andre føre projektet ud i livet eller samle op på løse ender.

Hvem vil arbejde sammen med mig ? 😉

Enneagrammet kan hjælpe os til at kende vores egen og andres ynglingsrolle i et team. For selvfølgelig får vi mest ud af at arbejde sammen end hver for sig, men udbyttet skal jo modsat helst være større end summen af hver enkelts bidrag.

Se bare Jaji Akkineni’s video

teamwork Jagi

Her er en lille oversigt over, hvordan de 9 Enneagramtyper bidrager til teamet.

1 – Perfektionisten

De er gode til strukturer opgaverne, og sikrer kvaliteten. De vil ofte foreslå rammerne for opgavernes udførsel og sikre at regler bliver overholdt.

2 – Hjælperen

De er gode til at støtte op om teamets mål og opgaver. De vil se det positive i teammedlemmerne, og styrke sammenholdet.

3 – Udretteren

De vil holde fokus på målet, og inspirere til energi og drive. De vil sørge for at holde teamet på sporet, og kan bruge deres særlige evne til at sikre, at teamet ikke går i stå.

4 – Romantikeren

Deres kreative og kunstneriske sans og evnen til at se andre ting end andre mennesker kan virke meget inspirerende. De er gode til at gøre andre til noget specielt.

5 – Iagtageren

De er særlige gode til opgaver, hvor kompleks tænkning er nødvendig. De er også gode til at holde øje med teamets ressourcer som tid, penge, bemanding og materialer.

6 – Skeptikeren

De er gode til at vurdere data og planer fra alle vinkler. De er gode til at lave analyser og handleplaner for at undgå at teamet kører helt af sporet. De sikrer at ideer vendes og drejes inden der tages beslutninger.

7 – Eventyreren

De bidrager med udvikling af ideer. De er gode til at arbejde videre med andres ideer og skabe nye veje ved at kombinere de forskellige muligheder. De er også gode til at peppe stemningen op.

8 – Frontkæmperen

De har fokus på det endelige produkt. De vil tage ansvar for at der kommer et udbytte ud af arbejdet. De vil så at sige sikre, at teamet kommer ud over stepperne.

9 – Mægleren

De holder sammen på gruppen og holder et helhedssyn, hvor de er med til at bevare overblikket. De er med til at holde en god stemning i gruppen, så samarbejdet glider optimalt.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.