Lederforløb

Jeg oplever, at der er rigtig mange arbejdspladser, hvor lederen ikke rigtig får tid til et kursus. Dels på grund af travlhed med den almindelige drift og dels fordi mindre virksomheder simpelthen ikke har råd til det, et dyrt og til tider langt lederforløb koster.

Det kan blive noget af en udfordring for lederen, som må prøve sig frem med de bedste intentioner,  men ikke altid med de heldigste resultater.

Mine lederforløb er hovedsageligt beregnet til mellemledere, som har ansvaret for mindre grupper. Der er også nogen, som vælger mit lederforløb før, at de tager imod udfordringen som leder. Dette for at afklare, om de egentlig har en leder i maven.

oOo 

Derfor har jeg opbygget et fleksibelt lederforløb, som jeg har gode erfaringer med.

Et lederforløb vil typisk tage 12 til 16 timers fordelt over en længere periode efter nærmere aftale. Det kan f.eks. være, at jeg kommer et par timer en gang om måneden, når det passer ind i dagligdagen.

Vi kan også aftale, at jeg kan kontaktes, hvis der opstår et akut problem, som lederen gerne vil have hjælp til at finde en løsning på. Det kan give rigtig meget, at der er mulighed for en “her og nu” coaching, mens man står midt i det.

Jeg har erfaret, at ledere ofte kan fare vild, fordi det efterhånden er blevet et kæmpe område, som der er skrevet og debateret meget om. Derfor er et af mine mål at gøre det så enkelt som muligt. KiS – Keep it Simpel.

Dette er ikke et forløb med en masse teori. Forløbet tager først og fremmest udgangspunkt i dig, så det er dig som er råstoffet. Jeg kommer tæt på og der kan ske overraskende indsigter og erkendelser. Jeg er der og hjælper dig til at finde dit eget potentiale og vokse derfra.

oOo 

Mål med forløbet 

Kunne f.eks. for lederen være;

– At finde sin identitet i lederollen

– At have redskaber til at udvikle sig i rollen

– At have yderligere indsigt i sine medarbejders personlighed

  

Form

Coaching sessioner af 2 timers varighed ad gangen fordelt over 8 gange. Den første gang vil vi hovedsagelig bruge tiden på at afklare helt præcis, hvad det er, der er brug for. Mennesker er forskellige og derfor vil det også være helt invididuelt, hvad du har brug for.

Herudover vil jeg anbefale reflektionsopgaver mellem sessionerne. Dette for at sikre, at der løbende sker en forandringsproces, også når jeg ikke er til stede. Det er igen ikke teori, som skal læres, men helt personlige øvelser, som der kan arbejdes med på et dybt plan.

  

Indhold

Rollen som leder – hvad er let og hvad er udfordrende ?

  – hvor er jeg placeret i organisationen ?

  – hvad er mine beføjelser / beslutningsramme ?

  – hvordan er fordelingen af lederopgaver og andre opgaver?

  – hvor stor indflydelse har jeg ?

Personlige udvikling i rollen som leder

  – hvorfor blev jeg leder ?

  – hvem er jeg som leder ?

  – hvad driver mig som leder ?

Motivation, gejst og empowerment i teamet/på holdet

  – hvilke hold har jeg ?

  – hvordan ser mine spillere deres rolle ? hvad driver dem ?

  – hvordan opbygger jeg en anerkendende feedbackkultur ?

  – hvilke muligheder har mit hold i organisationen ?

Hjemmeopgave/reflektion (defineres fra gang til gang)

Kontakt mig endelig for et indledende møde, hvor vi sammen kan bygge et forløb sammen, som passer præcis til dig og dine udfordringer, dér hvor du er lige nu.

oOo

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin