Life doesn’t have to be perfect to be wonderful – har du det også svært med det udsagn ?

Falder du også ofte over alle disse udsagn, som er ganske rigtige og gode, men som næsten også kan blive for meget ?

Lige præcis denne her:

“Life doesn’t have to be perfect to be wonderful”

kan være rigtig udfordrende for Enneagramtype 1 – Perfektionisten. For denne type er det netop meget vigtigt, at tingene er i orden – i perfekt stand. De oplever fysisk en uro i kroppen, når tingene flyder og der ikke er styr på noget. Derfor reagerer de ofte straks, hvis noget ikke er, som det skal være og har ingen ro, før at tingene er bragt i orden.

En af mine gode veninder, som er perfektionist, beskriver det som en indre kritiker, der konstant kører i baggrunden og vurderer om tingene er gode eller dårlige. Nogen gange kan hun få flip af den evige kværnen.

Hun oplever dog, at denne kværnen ofte forsvinder, når hun har overskud. F.eks. når hun er på ferie. Så er det som om, at hun får en masse ideer. Hun slipper behovet for, at alt skal være helt perfekt, og hun har nemmere ved bare at være med det, der er, uden at skulle rette eller forbedre det.

Det sker oftest, når Perfektionisten kommer i kontakt med sit tryghedsben, hvor type 7 (Eventyreren) bor. Enneagrammet arbejder nemlig med begreberne “tryghedsben” og “stressben”, som forklarer, hvorfor vi kan opfører os forskelligt, alt efter om vi er trygge eller stressede.

Læs evt. også Perfektionisten som badebold og dramaqueen

Pst. alle Enneagramtyper har hver deres ubevidste mønster, som i den grad kan spænde ben. Men der er håb ! Med Enneagrammet er der mulighed for at arbejde med sin egen Enneagramtypes udviklingsvej og dermed få et lidt lettere liv.

Måske ikke et perfekt liv, men et vidunderligt liv 🙂

h

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.