Mor er den værste eller er hun ?

For et stykke tid siden viste DR2 en udsendelse som hed

Mor er den værste

Jeg syntes, at den var meget interessant og kunne ikke lade være med at kigge på den med Enneagrambriller på.

Er der noget, som virkelig kan få os til at reagere, så er det vores nærmeste relationer.

Hver Enneagramtype har et særligt tema omkring enten sin omsorgsperson, beskytterperson eller begge, og dette påvirker din relation til dine forældre og børn.

Det er med vilje, at udtrykkene som ”omsorgsperson” og ”beskytterperson” bruges i stedet for ”mor” og ”far”, for det behøver ikke altid at være ”mor” som er omsorgsperson og ”far” som er beskytterperson, men kan også være omvendt.

Og relationen er påvirket både af din egen og dine forældres typer. Så din egen beretning om dine forældre vil altid været farvet af din Enneagramtype.

Jeg kender f.eks. 2 søstre, som har hver deres historie.

Den ene er Type 9 (Fredselskeren) og husker en meget tryg barndom og kan faktisk ikke rigtig huske nogen større konflikter. Type 9 er nemlig også kendetegnet ved at have et positivt livssyn og håndterer evt. problemer ved at ”forsvinde” og påtage sig rollen som fredsskaber.

Type 9’s tema omkring forældrene er, at de føler sig forbundet til begge. Det lyder måske meget hyggeligt, men det kan betyde, at Type 9 kan have svært ved naturligt at løsrive sig fra sine forældre og blive et selvstændigt og uafhængigt individ.

Den anden er Type 4 (Romantikeren) og har aldrig følt sig forstået af sine forældre og husker sin barndom med en følelse af forladthed. Hun var på et tidspunkt overbevidst om, at hun måtte være adopteret og at hendes ”rigtige” forældre ville finde hende. Samtidig misundte hun søsterens tætte forhold til forældrene. Type 4’s tema omkring forældrene er netop også, at de føler sig afvist af begge.

Nu sidder du måske og spekulerer over, hvilke typer dine egne børn er og hvordan det påvirker jeres relation og hvad du selv kan gøre for at skabe en så god barndom som muligt ?

Du kan starte med at få et lille indblik i typerne som børn ved at hente min lille E-bog om Børn og Enneagrammet, 🙂

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.