Morgensolen og Fredselskeren – til minde om Vibeke

For et stykke ­tid siden var jeg til klassefest med min gamle folkeskole-klasse. Det var vel næsten 10 år siden, at jeg havde set dem sidst.

I mailen som vi fik sendt, var der lavet en liste over, hvem der kom. Jeg så, at bl.a. Jørgen kom. Først tænkte jeg, hvem Jørgen? Så kom jeg i tanke om den stille og venlige dreng, som ikke gjorde det store væsen ud af sig selv.

Set i Enneagrammets lys slog det mig, at han næsten måtte være en type 9 (fredselskeren)

Ofte er 9’ere meget neutrale i deres påklædning, frisure mm. Grå nuancer og jordfarver er foretrukne og de kan næsten gøre sig usynlige i en forsamling godt hjulpet på vej af deres stille fremtoning. Flere 9’ere fortæller om episoder, hvor folk ikke lagde mærke til dem, var længe om at huske deres navn eller slet ikke var klar over, hvorvidt de var med.

Måske sidder du og tænker, at sådan nogle 9’er godt kan virke lidt ubetydelige, men tag ikke fejl.

For nogle måneder siden, mistede vores familie et kært medlem. Hun og jeg var i tvivl, om hun var en type 7 (Eventyreren) eller en type 9 (Fredselskeren). Hun havde det positive livssyn fra begge.

Jeg syntes, at hun havde et højt energi-niveau som en 7’er og så var hun leder (som type 3, 7 og 8 tit er). Hun havde en masse gode idéer og pædagogerne i den børnehave, hun var leder for, kunne næsten ikke følge med.

Til gengæld var hun også rummelig, rigtig god til at lytte til andre og mægle som en 9’er. Hun havde det svært med konflikter og det var vigtigere for hende, at andres behov blev opfyldt frem for hendes egne, for når alle andre havde det godt, havde hun det også godt. Fuldstændig som en 9’er.

Men til hendes begravelse var jeg ikke i tvivl. Kirken var propfuld. Eftersom hun selv var klar over, hvad vej det gik, havde hun på forhånd besluttet, hvad der skulle ske til hendes begravelse.

Det vigtigste var kærligheden til børnene. Børnene fra børnehaven. Hendes egne børnebørn. Så børnesangen ”Morgensolen” blev sunget i kirken. Der skulle bages masser af kage, som blev serveret efter begravelsen.

Dét der var hendes drivkraft i hendes egenskab som leder var fantasien, at skabe et børneparadis. Et sted hvor børn blev mødt med eventyr, rummelighed og kærlighed.

Der var så meget kærlighed til den begravelse, at det kun kunne være en Fredselsker, der tog afsked.

Så på gensyn du kære Fredselsker. Du betød rigtig meget for rigtig mange mennesker

morgensol3

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.