På sejltur i Tyrkiet

For nogle år siden var jeg i Tyrkiet på noget produkttræning, som jeg bl.a. havde været med til at arrangere. Det gik sådan set også rigtigt fint, indtil vi skulle ud på en sejltur med alle disse kunder fra 20 forskellige lande. Jeg blev simpelthen… så søsyg, hvilket jeg normalt ikke plejer.
 båd
Nu var det heldigvis blot en social aften, hvor folk bare skulle slappe af og hygge sig, men fordi jeg var søsyg, var jeg ikke i stand til at være så frygtelig social.
Så slog det mig pludselig, hvilken Enneagramtype jeg er – 5’er (iagttageren). Som 5’er har jeg brug for at kunne trække mig for at bearbejde alle de indtryk, jeg får i løbet af dagen.
Samtidig har jeg stort behov for privathed og at kunne beskytte mig mod andres indtrængen.
 –
Herudover har jeg det ikke super godt med overraskelser, men foretrækker at kunne planlægge og forberede mig mentalt.

Her stod jeg så i en situation, hvor jeg blev tæppebombet med indtryk og sammen med mange forholdsvis fremmede mennesker uden mulighed for at trække mig (vi var jo ude på vandet i en båd).

Jeg tror simpelthen, at min krop tog styringen for at beskytte mig. Når jeg var søsyg, havde jeg en god undskyldning for ikke at være social og det var samtidig socialt acceptabel, så jeg behøvede ikke at føle mig ”mærkelig”

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.