Perfektionisten som badebold og dramaqueen

Perfektionisten (type 1) er jo denne her korrekte og velopdragen person. Er der problemer, så bliver de løst objektivt og fornuftigt. “Man er vel et ordentligt menneske”.

Selvkontrol og selvbeherskelse. Det skal der til. Det nytter ikke at lave scener.

I 1’ernes verden er der rigtige og forkerte følelser, forstået på den måde, at mange 1’ere oplever, at nogle følelser er forbudte eller ikke i orden at vise, og andre følelser er præsentable og tilladte.

h

Derfor er det ekstra interessant, at Perfektionisten er den eneste type, hvis stres- og tryghedsben ligger i hver sin ende af humørskalaen.

benene type 1 - UK

Nemlig type 7 (Eventyreren) i tryghedsbenet, som nok er de mest optimistiske og positive mennesker, der findes. Livet er en fest !

Og stressben i type 4 (Romantikeren), som er holdets mest følelsesladet type. “Hellere dårlige følelser end ingen følelser”, synes typen at have det. “Det værste er, ikke at føle noget, så hellere lave en scene”.

Så bor du sammen med en Perfektionist, oplever du sikkert både “badebolden” og “The dramaqueen”.

“The dramaqueen”, når det hele bare går af h.. til. “Hvorfor har alle andre det meget bedre end mig ?” Selvmedlidenhed for fuld udblæsning.

“Badebolden”, når det bare kører derudaf. Der er ingen grænser for den næsten barnagtige glæde. Der bliver lavet practical jokes og danses i stuerne..

Læs evt. også Kronprinsesse Mary.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.