Studiehjulet

Studiehjulet – det med værdierne

Studiehjulet er en slags lagkage-model, som du kan dele ind i f.eks. 8 stykker og hvert stykke betyder noget forskelligt. Her er der valgt: Overblik, Motivation, Vennerne, Mål, Studiejob, Planlægning, Fritid, Lektier. Det kan sagtens være noget andet. Det vigtigste er, at det betyder noget for dig selv.

Hjulet kan bruges til at finde ud af, hvordan du får mest ud af dine ressourcer.

Mange studerende oplever, at de bliver stressede, har lav energi og ikke rigtig kan overskue det hele.

Sådan gør du!

Tegn et hjul i hånden på et stykke papir og tænk så på, hvad de forskellige stykker betyder for dig. F.eks. Lektier. Hvordan går det med dem ? Er du tilfreds eller synes du, at de sejler ? Hvis det bare kører, så fylder du hele feltet ud. Hvis det derimod ikke går så godt, så fylder du kun lidt ud. Det samme gør du med alle stykkerne.

studiehjulet

 

Hvad fortæller hjulet mig ?

Idéen er, at hjulet helst skal være jævnt hele vejen rundt og her kan du faktisk få øje på, hvor det halter og tage aktion.

Du havde nok en anelse i forvejen, men vi mennesker kan godt være lidt blinde og har brug for synlighed. Så hæng lagkagen et sted, hvor du ikke kan undgå at se den.

Det er vigtigt, at du kun vælger ét område ad gangen for at kunne give det mest fokus og arbejde specifikt med det i f.eks. 3 måneder.

F.eks. kan det være, at du finder ud af, at dit studiejob (ikke studie-relevant) dræner dig for energi. Alt har en pris! Selvom det er rart at tjene penge, kan “prisen” være alt for høj, idet du ikke har overskud til andet og da slet ikke dit studie.

Lav Studiehjulet igen om 3 måneder og se, om der er sket ændringer.

Fortvivl ikke. Det tager tid, at opbygge sit hjul til fuld tilfredshed. Ellers må du lige slå på tråden 😉

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin