“The greatest love of all” – en sang til alle Hjælperne

Mange 2′ere (Hjælpere) har en god sangstemme – Sanne Salomonsen (mener selv hun er 2′er, selvom hun ligner en 8′er), Monique, Harry Belafonte, John Travolta, Dolly Parton, John Denver, Berry Barry Manilow, Luciano Pavarotti, Billie Holiday og ikke mindst Whitney Houston, som vi måtte sige farvel til i 2012.

h

Til hendes begravelse blev der sagt, at hun altid var til at regne med som støtte – uanset hvor slemt hun havde det selv, så var hun der for andre. Det, at hun trods sin berømmelse, stadig havde brug for anerkendelse og blive forsikret om, at hun var dygtig, smuk og god nok…

Hjælpere er netop karakteriserede ved at være meget opmærksomme på, hvordan de kan yde hjælp til personer, der står dem nær. Hjælpere giver gerne af et godt hjerte, men er ofte dårlige til selv at modtage – og dårlige til at udtrykke deres egne behov i det hele taget.

Dette kan give indre konflikter i parforholdet, hvor hjælpere ofte føler sig ufri, fordi de ”skal” give hele tiden. Hjælpere er oftest udadvendte mennesker, som er dygtige til at give omsorg og anerkendelse til andre, og som selv sætter stor pris på at blive anerkendt for det, de gør.

Hjælperens udviklingsvej er at slippe sin fiksering på at blive anerkendt for det, man gør. Istedet skal hjælperen lære at stole på sig selv og bede om og modtage hjælp fra andre.

Hør Whitney Houston’s sang “The Greatest Love of all”, som netop handler om at lære at elske sig selv og hvor vigtigt det er, at vi lærer vores børn det.

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.